De wonderjaren van Billy Marvin, nu al één van de beste boeken van 2017!

de-wonderjaren-van-billy-marvin

Ik had echt weer zin om me helemaal in een boek te verliezen. Nou, dat is gelukt! De wonderjaren van Billy Marvin las ik in één ruk uit! Wat een ontzettend leuk, lief, vermakelijk boek is dat! Nu al één van de beste boeken van 2017! Vandaag vertel ik je waarom je ‘m écht moet lezen!

De wonderjaren van Billy Marvin

Auteur: Jason Rekulak
Verschenen in: mei 2017
Serie: geen, het is het debuut van Jason
Genre: roman
Aantal pagina’s: 297

De wonderjaren van Billy Marvin speelt zich af in de jaren ’80. De hoofdpersoon Billy en zijn twee beste vrienden, Alf & Clark, hebben maar één doel: het bemachtigen van de nieuwste Playboy, met de blootfoto’s van Vanna White, de knapste vrouw van Amerika. Er is alleen één probleem: ze zijn nog lang geen 18 jaar. De jongens bedenken een slim plan om tóch een Playboy te bemachtigen en rijk te worden met de verkoop van kleurkopieën aan al hun klasgenootjes. Het enige dat ze daarvoor nodig hebben, is de toegangscode van de plaatselijke kantoorboekhandel. En daarom moet Billy aanpappen met de winkeliersdochter, Mary.

Ode aan je eerste liefde

Ik vond De wonderjaren van Billy Marvin echt fantastisch! Het is een heel lief verhaal geworden en een soort ode aan je eerste verliefdheid. Ondanks dat de hoofdpersonen allemaal bijzonder jong zijn, leef je helemaal met ze mee! Zelfs als de jongens acties ondernemen die niet helemaal legaal zijn, kun je niet anders dan ze aanmoedigen in hun onhandigheid.

Billy is een veel te lieve jongen, die totaal niet weet wat hem overkomt als hij zijn gelijke ontmoet: Mary, die net zo gek blijkt te zijn op computers en programmeren als hij is. Hij weet niet zo goed wat hij met zijn verliefdheid aanmoet en het enige wat je het hele boek wilt roepen is: ga ervoor, jongen! Jullie zijn perfect bij elkaar!

Daarnaast is het boek heerlijk nostalgisch en ondanks dat ik in de jaren ’80 nog niet eens geboren was, kon ik heerlijk wegdromen bij de tijd waarin het grootste probleem van 14-jarige jongens blijkbaar de toonbank was, die zich tussen hen en de nieuwste Playboy bevond.

Ik kan alleen maar zeggen: Jason, wanneer komt het vervolg?

Origineel: Ja! Zowel het feit dat de hoofdpersonages pas 14 zijn, als het plot, de computers en de videogame.
Personages:
Ik ben een beetje verliefd geworden op Billy en ik vind Mary super stoer. En vooruit, Alf & Clark zijn ook geen verkeerde jongens. De schrijver heeft super originele en leuke personages neergezet!
Romantisch: 
Op een sullige, 14-jarige manier. Het is vooral een heel lief boek!
Irritaties: Geen één!
Aanrader: Ja!!! Must-read!

Ga jij De wonderjaren van Billy Marvin lezen? Antwoord: JA!

★★★★★

Koop bij bol.com

♥ Mariek

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *