DEATH VALLEY, PAUL MCCARTNEY EN WEIDSE UITZICHTEN: Krista is terug uit Amerika!

death valley, super hete zoutvlakte

Death Valley

Weet je nog? Krista, beter bekend als ‘mijn schoonzusje’, heeft deze zomer samen met haar vriend een road trip gemaakt door Amerika! Nu is ze terug en vertelt ze over al hun avonturen!

“Van Houston naar San Francisco: 21 dagen, 2 personen, 1 rode Ford Focus, 3754 mijlen (6041,5 km), 11 hotels, 8 National Parks, 1 concert van Paul McCartney (Outside Lands, SF), 1 gelukskat uit Chinatown, 7 magneten voor op de koelkast en 2767 foto’s.

Het was geweldig, ik zou niets willen overslaan! We zijn op behoorlijk vage plekken geweest, zoals het stadje Fort Stockton, waar het toeristische ‘hoogtepunt’ een standbeeld van een roadrunner was, maar eigenlijk waren zulke plaatsjes juist ook ontzettend grappig om te zien. De drukte qua toeristen nam wel erg toe zodra we in het bekende ‘rondje westkust’ waren beland. Zo was het in Yosemite National Park heel druk en stonden we in het park soms in een file. Dat viel wel een beetje tegen, maar aan de andere kant snap ik ook heel goed waarom het zo druk was: het was er prachtig!

typisch amerikaans eten

In Amerika is alles groots. Brede highways (met 6 of 7 banen én afslagen naar links en rechts) en in de grotere steden was veel hoogbouw. De frisdrank was groot, evenals de verpakkingen (3 liter flessen en mega zakken chips), supermarkten en malls. Maar gelukkig waren er ook gewone formaten aanwezig. Ik vond het grootse van het land vooral zitten in de weidse omgeving. Onderweg reden we úren lang door prachtige weidse landschappen waar je heel ver kon kijken en lang rechtdoor kon rijden. Dat maakte het reizen super relaxed!

monument valley

Monument Valley

Ik denk dat dit wel mijn mooiste zomervakantie ooit is! Het is niet te vergelijken met reizen die ik eerder heb gemaakt. Totaal verschillende belevingen! Maar we hebben in drie weken tijd echt héél veel gezien en gedaan. Heel gaaf!

We willen zeker nog een keer terug naar Amerika. Ik wil nog heel graag een keer naar New York en misschien een trip maken door het Noorden of door Canada. Ook wil ik nog een keer naar Austin en San Francisco, die steden vonden we het leukst.  De volgende reis die op de planning staat is een trip naar Berlijn, waar een vriend van ons woont. Volgend jaar zomer gaan we waarschijnlijk met de auto naar de zon. Frankrijk of Spanje, we weten het nog niet. Maar we hebben ook plannen om een treinreis te gaan maken door Rusland, misschien de trans-mongolië express die van Moskou door Mongolie naar Peking rijdt. Eerst sparen!

Top 5 mooiste momenten

op outsidelandsfestival vrienden maken )

1. Hey Jude – Paul McCartney op het Outside Lands festival in San Francisco
We leefden er al drie weken naartoe, draaiden zijn platen grijs (thuis, maar ook onderweg) en op de een-na-laatste dag was het dan eindelijk zo ver: op een festival draaide Paul McCartney als afsluiter. Het festival was vergelijkbaar met Lowlands hier, heel erg cool! Goede muziek en sfeer, lekker bier en veel grappige dingen om te doen (een tas laten zeefdrukken of kijken naar een graffiti artiest). En aan het einde van de dag dus Sir McCartney.

Hij stelde niet teleur! Wij zijn het erover eens (Marieke: en dit zegt héél veel, want die zwager van mij is zeeeeeeeer kritisch wat concerten betreft): dit was het tofste concert ooit! Hij is goed bij stem, had een gave band en er waren prachtige videoprojecties. We hebben drie uur genoten van de muziek en sfeer. Hey Jude (een super live-meezinger) was een mooi kippenvel-moment dat ik niet snel zal vergeten.

canyon the chelly - spider rock was echt mooooii

Canyon the chelly (de Spider Rock was echt mooooi!)

2. De eerste weidse uitzichten vanuit de auto
Ik keek ontzettend uit naar het rijden in Amerika. De eerste dagen vond ik het wel erg spannend; het rijden in en rond de grote steden was even wennen. Toen we van stad naar stad gingen rijden, werd het zoals ik het me had voorgesteld: prachtige uitzichten met veranderende landschappen, auto op cruise control, muziekje erbij en gáán.

3. De gekheid, de fontein bij het Bellagio en de Strip in Las Vegas
Las Vegas… ik had er van tevoren niet heel veel van verwacht. Maar het was echt heel erg cool en grappig! De 24-uurs economie en het overschot aan entertainment, de knipperende gokautomaten, de drukke Strip en een pretpark in ons hotel. We hebben er om 23.00 uur ’s avonds een keer gewinkeld, waarna we nog op zoek moesten naar een restaurant om iets te gaan eten! Net als in de film, écht leuk om er een keer te zijn!

de kabouter die in opdracht van mn schoonouders overal mee naartoe ging

4. Nachtzwemmen, bier drinken en sterren kijken in Death Valley
In Death Valley is het áltijd heet. Toen wij er waren, was het 49 graden Celcius. Poeh! Maar we zaten in een prachtig hotel, maakten een fantastische rondrit en gingen heerlijk uiteten. De airco werkte gelukkig prima, want ’s nachts bleef het buiten ongeveer 35 graden! Toen we gingen zwemmen, waaide het ook en terwijl we nog zwommen, waren onze haren al door de wind droog geblazen! De sterrenluchten vanaf het dakterras van ons hotel waren ook erg mooi en romantisch!

DE brug in San Francisco

Dé brug in San Francisco

5. Dat alles eigenlijk goed kwam! (Behalve dan de wigwam.)
We hebben het vliegtuig gehaald, hadden niet teveel kilo’s in de koffers, waren niets vergeten mee te nemen, hadden geen lekke band of andere pech met de auto, zijn niets vergeten in de hotelkamers, zijn niet ziek geworden, niet verbrand en hadden genoeg geld: eigenlijk kwam alles goed!

Het enige dat mis gegaan is, is de reservering van het Wigwammotel. Dat was de enige reservering die wij zelf hadden gedaan. We hebben niet overnacht in een wigwam, maar in een (mooi) appartement net áchter de wigwams. Balen!

de wigwams waar we dus niet in geslapen hebben

Tips, tips, tips!

 • Plan van tevoren je trip, zodat je zeker weet dat alles goed te reizen/rijden is.
 • Als je denkt dat dollars euro’s zijn als je op de menukaart of het prijskaartje kijkt, vallen de uitgaven erg mee als je thuiskomt.
 • Neem heel weinig mee en koop daar een nieuwe garderobe (inclusief schoenen!)
 • Koop bij het eerste National Park dat je bezoekt een Annual Pass. Die is geldig voor alle parken die je bezoekt en je haalt ‘m er makkelijk uit! ($80)”

ouderwetse diner langs route 66

Diner langs Route 66

zwemmen prachtige plek gevonden via pinterest

Deze prachtige plek vonden we via Pinterest!

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “DEATH VALLEY, PAUL MCCARTNEY EN WEIDSE UITZICHTEN: Krista is terug uit Amerika!

 1. Waanzinnig mooi! (:
  Ik zou graag een keer in Amerika willen kijken ja!
  Ik ben wel 2 keer in Canada geweest en dat is ook écht een aanrader. Ik heb vooral het westen gezien (British Columbia met name) en dat was echt heel erg gaaf!

 2. Super mooie reis zeg, wat een ervaringen! Het lijkt me heerlijk om zo weg te zijn van alles. Sowieso zijn veel van je foto’s ook een soort ‘net als in de film’ momenten haha, bijvoorbeeld die diner. Ik wil ook heel graag eens een roadtrip door de VS maken, neem je tips dan ook mee. Canada is ook schitterend! Daar ben ik al weleens geweest 🙂

 3. Wat een leuk stuk om te lezen, je voelt jullie verwondering en verbazing over dit ‘enorme” land. We hadden jullie filmpje met tig duizend foto’s in een paar minuten (heb ik goed onthouden toch? ) al gezien, was ook heel grappig om sfeer te proeven; kortom indrukwekkende reis, wie weet als we ooit ‘ns in onze rijke jaren komen….

 4. Amerika is zó gaaf! Ik was twee jaar geleden een maand in Amerika, we reisden 8000km van Seattle naar San Fran, wat een gave ervaring! Het is zo mooi daar! Prachtige natuur, overweldigende steden en veel leegte in dat bizarre land. Echt wauw!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.