Deze punten streepte ik van mijn bucket list in 2015!

Elk jaar vind ik het weer bijzonder leuk om terug te kijken op welke punten ik dat jaar van mijn bucket list heb afgestreept. In 2014 streepte ik maar liefst 16 punten af! Ik ben benieuwd of ik dit jaar over die score heen kom…

escape-room

1. Ontsnappen uit een escape room

Het jaar begon goed met de ontsnapping uit het escape room! En dat bleek nog veeeeeeel leuker te zijn dan ik gedacht had. Echt, als je gek bent op spelletjes, zoals wij, DOEN! Sterker nog, ik hoop dat we het in 2016 nog een keer kunnen doen.

2. Een serie marathon houden

Ik wilde graag een keer een serie marathon houden, maar uiteindelijk bakten we er niks van. Na 5 afleveringen hielden we het voor gezien en ik weet inmiddels helemaal waar dat aan ligt: de serie, namelijk Hannibal. Dat is toch niks voor mij? Ik weet zeker dat het ons wel was gelukt met How I met your mother, maar in januari hadden we die serie nog niet ontdekt. Ik vond 5 afleveringen Hannibal zeker tellen als een marathon, maar het lijkt me ook super leuk om het dit jaar nog eens over te doen met HIMYM. Want eh… ja, daar zijn Geert en ik dus opnieuw mee begonnen.

bucket list

3. Naar de schoonheidsspecialiste

Van mijn ouders kreeg ik een behandeling van een schoonheidsspecialiste cadeau voor mijn verjaardag. Dat was lekker!

roomservice

4. Bestel roomservice

Dit puntje streepte ik heel onverwacht af, omdat het hotel waar Geert en ik mochten komen proefslapen ineens super luxe bleek te zijn. We mochten kiezen of we het ontbijt als roomservice wilden, dus ik wist niet hoe snel ik JA moest zeggen. Hoe cool?! Ik voelde me echt een prinsesje.

bucket list

5. Schrijf een brief aan jezelf voor over 5 jaar

Deze zag ik een keer ergens voorbij komen en sindsdien stond ‘ie op mijn lijst. In april was ik net aan het bijkomen van mijn zeer tijdelijke ‘ik wil nog iets anders erbij in mijn leven’-bui, dus dat wordt lachen over 5 jaar…

slangen servië

6. Een slang in het wild zien

In april gingen Geert en ik naar Servië en joh, wisten wij veel dat daar blijkbaar slangen in het wild voorkomen. We schrokken ons een ongeluk, zeker bij de derde slang… Maar cool was het wel! Achteraf.

IMG_9152-001

7. Op een tandem fietsen

Dat leek me zo cool! Het was even inkomen, want onze trappers draaiden tegelijkertijd, dus als ik ineens stopte met trappen omdat ik iets beter wilde gaan zitten (dat ding zat voor geen meter), schrok Geert zich een ongeluk. Uiteindelijk kwam het goed en trapten we heel wat kilometers in Belgrado!

IMG_9892

8. Een kinderboek schrijven & 9. Een boek op papier uitgeven

Geert en ik schreven dit jaar een kinderboek met allemaal verhaaltjes over het kabouterdorp in Harskamp. Zo leuk! Mijn schoonouders (en tevens de eigenaren van het kabouterdorp) besloten het boek uit te geven en dat zag er ineens zo echt uit, dat jullie vonden dat ik het zeker wel af kon strepen als ‘een boek op papier uitgeven’. Het voelt nog steeds een beetje als vals spelen (omdat het niet is uitgegeven door een ‘echte’ uitgeverij), maar ja hoor eens, dat is tegenwoordig allemaal zo ontzettend moeilijk, dus hoppa. Ofzo.

9. De voorpagina van de krant halen

Wat wel héél cool was: Geert en ik haalden 6 kranten met ons boek en stonden bij één zelfs op de voorpagina! WHUT?! Grappig voor het nageslacht: hier staan papa en mama met een kaboutermuts in de krant… Ja, zeg maar niks.

modderbad

10. Een modderbad nemen

Toevallig zeiden Geert en ik het laatst nog tegen elkaar: als we het over Roemenië hebben, vergeten we vaak het legendarische verhaal over het modderbad! We namen in 2015 dus een modderbad, in Roemenië en dat STONK. Voor het hele verhaal moet je maar even op de tussenkop klikken.

paragliden

11. Paragliden in het buitenland

Dit was toch wel by far het MEEST GAVE wat ik in 2015 gedaan heb! Het was zoooooooo ontzettend leuk! Ik zou het vandaag weer willen doen. En ik denk ook niet dat dit de laatste keer is dat ik ging paragliden…

yoga

12. Een yoga les volgen

Vriendinnetje Lisan is dit jaar yoga docente geworden en dat vroeg natuurlijk om een yoga les. Toevallig stond dat op mijn bucket list en dus gingen Geert en ik ervoor! Het begon ermee dat ik in totaal verkeerde kleren op de mat stond, maar uiteindelijk kwam het allemaal goed.

transfagarasan

13. Over de mooiste weg ter wereld rijden

Dit stond al heel lang op onze gezamenlijke bucket list (Oké, Geert doet me wat als hij dit leest, want hij heeft dus heeeeelemaal niks met het hebben van een bucket list. Oké, onze gezamenlijke reisplannen dan.): over de mooiste weg ter wereld rijden. Dat scheen de Transfagarasan te zijn en daar kunnen wij inmiddels volmondig over zeggen: INDERDAAD! Daar moét je overheen gaan rijden!

liefdesbrug

14. Een slotje vastmaken aan een liefdesbrug

Gewoon zo’n grappig dingetje dat ik eens gedaan wilde hebben. In Riga hingen wij ons slotje aan een brug en waren we super romantisch voor ons doen!

cascada bigar

15. De mooiste waterval ter wereld zien

Of het echt de mooiste is, betwijfel ik nog steeds, maar ontzettend mooi is ‘ie wel: de Cascada Bigar. En wij hebben ‘m gezien!

Goed, goed, één puntje minder dan vorig jaar, maar hé, ik vind het een héél mooie score! Gemiddeld toch maar mooi meer dan 1 punt per maand afgestreept. Ik ben nu al super benieuwd wat 2016 gaat brengen! Ik heb voor onze reis naar Thailand, Laos en Cambodja in ieder geval alvast een bucket list gemaakt!

Wat hebben jullie dit jaar van je bucket list af kunnen strepen?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

14 thoughts on “Deze punten streepte ik van mijn bucket list in 2015!

  1. Wat een ontzettend gave dingen! Die brief aan jezelf heb ik op een site gedaan dus laatst kreeg ik ineens een mail van drie jaar terug aan mezelf, echt grappig om te lezen!

    Ik wilde heel graag meer reizen (dus niet alleen maar in de zomervakantie), dat heb ik gedaan. Ook wilde ik de steden dichtbij huis bezoeken (Berlijn, Parijs en Londen). Alleen londen heb ik niet gedaan. En backpacken / rondreizen stond heel hoog, heb ik ook gedaan! Verder eigenlijk vrij weinig dingen van mijn lijstje omdat ik vooral bezig ben geweest met studeren. Maar hopelijk kan ik dit jaar een eigen blog beginnen en voor het eerst naar Azië afstrepen!

  2. Wauw, 15 is gewoon meer dan één per maand! Vooral die brief aan je 5 jaar oudere ik vind ik tof, dat wil ik ook ooit eens doen. Yoga en op een tandem fietsen heb ik al eens gedaan, dat laatste is echt superleuk. 🙂 (En tja, een boek op papier uitgeven is natuurlijk óók nog een heel grote droom. Hoewel de voorpagina halen van mij dan weer niet zo hoeft, haha.)

    1. Die voorpagina was ook meer zo van: oh huh, COOL. Haha! Nogal onverwacht. Maar meer dan 1 per maand… wow!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.