DIARY | Slagen, aardbeien en geocachen

Jeeeeeej, deze week was LEUK! Natuurlijk omdat ik dinsdag slaagde voor mijn HBO-diploma (pabo), maar ook omdat de rest van de week vol stond met leuke momenten. Daarom vind ik het zo leuk om elke week een diary te maken; je verzamelt alle leuke momenten (en vergeet voor het gemak de dingen die iets minder leuk waren). Kijk je mee?

Zondag

braderie tiel

Zondagochtend werkten we nog wat voor het bedrijf en ‘s middags gingen we naar de braderie in Tiel, mijn geboorteplaats. Drie keer per jaar organiseert mijn vader daar een hele grote braderie en het is altijd erg gezellig.

We kochten onder andere lekkere, verse aardbeien en in de stad zelf slaagde ik nog voor drie paar schoenen (!) voor de zomer.

‘s Avonds gingen we gezellig eten bij mijn opa en oma. Daarna speelden we – zoals altijd – wat potjes kaarten. Maar mijn opa en oma zijn daar véél te goed in en natuurlijk verloor ik steeds.

Maandag

Maandag (deze week onze weekenddag) sliepen we eerst heerlijk uit en daarna besloten we te gaan geocachen. Hoe dat ging, lees je woensdag in een column, maar hier alvast een voorproefje: we vonden niks.

brandnetels

Ik eindigde wel met mijn kont in de brandnetels, waardoor ik drie dagen later nog bultjes op mijn arm had.

Omdat we toch in Duitsland (!) waren, gingen we gelijk maar even boodschappen doen bij de Aldi. Maar er komen daar blijkbaar zoveel Nederlanders winkelen, dat ze ook in het Nederlands omriepen.

spätzle

Jeeeeeeej, ze hadden spätzle! Wij hadden nog maar één weckpot vol, dus we sloegen gelijk weer even vier pakken in. Lekkerrr!

En natuurlijk sloten we de dag af met een smoothie.

Dinsdag

Dinsdag was het D-day! Mijn laatste mondelinge tentamen stond op het programma. Als ik dat haalde, was ik geslaagd. Stiekem was ik best wel zenuwachtig! Maar ik SLAAGDE.

Even lekker een boekje lezen en aardbeitjes eten. Een boek van Karin Slaughter, die zijn zó spannend! Ik heb nu eindelijk twee van de drie series compleet, dus ik kon beginnen.

‘s Avonds ging ik nog even langs bij mijn ouders voor een gebakje en zij hadden de vlag buiten gehangen. Hoe leuk!

geslaagd

Even op de foto met drie generaties juffen: oma, mama en ik.

Woensdag

Woensdag begon met een bezoekje aan de fysio. De bus was natuurlijk weer veel te vroeg, waardoor ik hem miste en als een gek naar een andere bushalte moest lopen. Daar liepen wel een stuk of vijftig ganzen, die ook zomaar de (drukke!) weg overstaken. Hilarisch, om auto’s dan te zien wachten op eigenwijze ganzen.

Lunchen met beschuit, want het brood was op.

Ik kreeg een exemplaar van ‘Makkelijk’ van Tammara Webber binnen. Ik gaf drie gesigneerde exemplaren weg in een winactie en zelf kreeg ik er ook één. Lief!

gillian king

En ik kreeg nóg een heel leuk boek binnen: Zwart-wit van Gillian King, één van mijn favoriete chicklitschrijfsters. Ben zó benieuwd naar dit boek!

‘s Avonds was het natuurlijk weer spelletjesavond. We speelden Monopoly (Tropical Tycoon, met DVD), maar – zoals wel vaker met Monopoly – na een paar uur hadden we geen zin meer. De meiden doken met een boekje op de bank, de jongens speelden nog een ander spel. Monopoly duurt gewoon te lang, denk ik.

Donderdag

Goedemorgen. De familie gans is op bezoek!

Zaterdag ben ik de hele dag weg, dus die houden jullie nog tegoed voor volgende week! Hoe was jullie week?

Follow my blog with Bloglovin

3 thoughts on “DIARY | Slagen, aardbeien en geocachen

  1. Leuk, drie generaties juffen 😉 Nogmaals gefeliciteerd! Oew, yum, spätzle, eet ik helaas te weinig. Tof dat je vader 3x per jaar zo’n braderie organiseert, moet een heel karwei zijn 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.