Twee van ons gezin moeten op dieet en Geert is het niet.

Twee van ons gezin moeten op dieet en Geert is het niet. Ik had al zo’n vermoeden dat Nibbit wat té fluffy werd, maar ze is zó schattig dat ze met alles wegkomt. We werden gewoon iets te makkelijk met ‘een stukje brood’ en snoepjes. Het resultaat? Ze at d’r eigen poep niet meer op. En dat moeten konijnen nou juist wél doen.

3,1 KG konijn

Smerig, hè? Maar konijnen eten hun blindedarmkeutels direct uit hun kont op, omdat er nog teveel vitaminen en andere goede dingen in zitten. Als ze teveel snoep of biks krijgen, vertikken ze het om hun poep op te eten en dan krijgen ze plakpoep aan hun kont. Een te smerig verhaal, maar feit is dat ik vorige week maandag met d’r bij de dierenarts zat. Ze moest sowieso haar nieuwe vaccinatie halen en dan wordt ze dus ook altijd gewogen. 3.1 KILO WOOG ZE. Holy moly. Toen we haar net kregen, woog ze 2.8 kg… 300 gram aankomen lijkt misschien niet veel, maar dat is het voor een klein fluffig konijntje wel.

Omkopen met speelgoed

En dus moest Nibbit op dieet. Haar kont was weer schoon en dat wilden we graag zo houden. We gingen er meteen heel streng in: veel minder biks en maximaal één klein snoepje per dag. En natuurlijk onbeperkt hooi en elke dag wat groenten. Nibbit keek een beetje raar op toen haar dagelijkse avondsnack drastisch ingekort werd, maar met twee nieuwe speelgoedjes was ze al snel omgekocht. Daarbij had ze ook weinig keuze, want als je geen snoep krijgt, kun je het ook niet opeten.

Bridget Jones

Ik zat het zo eens te bekijken en dacht: da’s best een goed uitgangspunt. Alles wat je niet krijgt, kun je ook niet opeten. Want hé, hallo, nieuwsflash: er moeten kilo’s af voordat ik mezelf in een trouwjurk hijs. ALWEER?! Eh ja. Ik voel me net Bridget Jones, maar het moet toch echt gebeuren. En ondanks dat het nog wel even zal duren voordat ik in een trouwjurk sta, kan ik maar beter zo snel mogelijk beginnen.

Ik volg dit keer niks. Ik houd niet bij wat ik eet of wat ik moet eten. Ik doe maar wat en probeer zoveel mogelijk gezonde shit in m’n mond te schuiven en zo weinig mogelijk chips. Nibbit geen snack, dan Marieke ook niet, haha.

Hardlopen sinds het flauwval-avontuur

Gelukkig gaat het hardlopen ook langzaam weer de goede kant op! Ik loop weer zo’n 3 keer per week en begin eindelijk weer te merken dat mijn conditie beter wordt. Hoera! Ik ben nog niet zo snel als ik een paar maanden geleden was (tot m’n been en het flauwval-avontuur roet in het eten gooiden en ik chips op recept moest eten), maar we komen er wel weer. Ooit.

Stel je nou toch voor dat ik straks AL die kilo’s niet meer mee hoef te sjouwen met hardlopen. Dan ga ik ineens suuuuper snel. (Ik mag best even dromen, toch?)

Dus. Nibbit en ik zijn op dieet. Dan weten jullie dat ook weer.

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

8 thoughts on “Twee van ons gezin moeten op dieet en Geert is het niet.

 1. Haha, dit is zo leuk geschreven! Succes!

  O, enne: ik had niet verwacht deze feitjes over konijnen en hun poep nog eens te leren op zaterdagochtend, dus thanks 😉

  1. Ja inderdaad. Ik vind het interessant dus bedankt Marieke! 🙂 En heel erg veel succes met hardlopen. You can do it!

 2. Haha, wel fijn dat je nu een buddy hebt om je chips-frustraties mee te delen?
  Volgens mij hangt het in de lucht, veel mensen om mij heen gaan anders eten. Naar mijn idee deed iedereen dat alleen in maart. Maar ik vind het goed, ik ga gewoon mee doen! Mama heeft een nieuwe weegschaal en die schijnt het dus goed te doen, is niet best voor mij? hoi salades, Doei snoepjes!

  1. Jaaaaa! Ik zal gewoon zeuren tegen Nibbit over chips en dan zeurt ze tegen mij over het gebrek aan konijnensnoepjes! Top plan!!

 3. Misschien hebben jullie wat steun aan elkaar 😉

  Ik ben trouwens een tijdje van de radar geweest en wist helemaal niet (meer?) dat jullie gingen trouwen! Gefeliciteerd! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.