Disclaimer

Betaalde blogs en samenwerkingen

Bedrijven kunnen op verschillende manieren samenwerken met mijn blog. Hieronder kun je lezen hoe merken of bedrijven met mij samenwerken en waar ik precies voor betaald word.

Advertorial – €

Een advertorial is een betaalde blogpost. Die schrijf ik in opdracht voor een bedrijf en daar krijg ik voor betaald. Een advertorial kan over van alles gaan, als ik het maar leuk vind. Dat kan over van alles gaan! Van reizen, tot een product of een dienst. Ik doe echt héél erg mijn best om advertorials te schrijven die oprecht leuk zijn om te lezen! En ik krijg vaak positieve reacties van jullie, dus daar ben ik heel blij mee!

Ik vermeld bij zo’n blog ALTIJD dat het om een advertorial gaat! Vroeger deden bedrijven hier nog weleens moeilijk over, maar tegenwoordig bijna nooit meer. Gelukkig, want anders werk ik gewoon niet met ze samen. Een blogger moét dit er gewoon bij vermelden (reclame code wet) en ik vind dat ook niet meer dan logisch.

Advertorials kun je herkennen aan het woord ‘advertorial’ of ‘samenwerking’ onderaan de blog.

Review

Ik schrijf regelmatig reviews over producten. Heel soms krijg ik daarvoor betaald, maar alleen wanneer een bedrijf per se wil dat ik over dat product schrijf en wanneer ze daar ook eisen aan stellen (zoals bepaalde informatie over een product o.i.d.). In dat geval kopen ze gewoon een advertorial in, op voorwaarde dat ik eerlijk mag zijn over een product. Maar meestal krijg ik niet betaald voor een review. Ik schrijf dan alleen over producten die ik zelf heel leuk vind, zoals over boeken of travel gear.

Als ik een product gekregen heb voor een review, vermeld ik dit duidelijk in de blog. Onderaan staat dan ‘deze blog bevat producten die ik gekregen heb’.

Persreis of proefslapen

Heel af en toe mag ik op persreis of ergens proefslapen (een nachtje in een hotel slapen). Ik doe dat niet heel vaak, omdat het onwijs veel tijd kost (waarin ik niet kan werken). Niet dat ik wekelijks een aanvraag hiervoor krijg, maar je snapt wat ik bedoel. Ik krijg hier ook niet voor betaald, maar ik krijg dan wel het verblijf gesponsord. Dat vind ik natuurlijk super leuk, dus als ik tijd heb, doe ik het wel heel graag!

Als een reis een persreis is, vernoem ik dit duidelijk in mijn blog. Onderaan staat dan ‘deze reis is een persreis’.

Winactie

Af en toe word ik benaderd voor een winactie en dat vind ik natuurlijk heel erg leuk om te doen, omdat ik jullie graag blij maak met leuke producten. Heel soms word ik hiervoor betaald (wederom: als een bedrijf wil dat er per se bepaalde informatie in terugkomt), maar meestal niet. Het bedrijf sponsort dan natuurlijk wel het product dat ik weggeef.

Bij een winactie geef ik aan door welk bedrijf het product gesponsord wordt. Onderaan de blog staat dan: ‘Deze winactie is tot stand gekomen in samenwerking met …’.

Affiliate links – €

Affiliate links zijn speciale links die ik plaats bij sommige blogs en waar ik een héél klein beetje geld mee verdien als jij erop klikt én vervolgens iets koopt. Die links plaats ik bijvoorbeeld bij boek en spel reviews. Als jij dan op de link van ‘koop dit product bij Bol.com’ klikt en vervolgens het boek (of iets anders) koopt, krijg ik daar een heel klein beetje geld van (van Bol.com, niet van jou, haha). Dat gaat echt maar over een paar % en daar verdien ik echt bijna niks mee (per boek zo’n €0,50 – €1,70), maar alle kleine beetjes helpen natuurlijk!

Onder aan de blog vermeld ik dan dat er affiliate links in staan!

Copyright

Alle foto’s op deze website zijn gemaakt door Marieke zelf, tenzij anders aangegeven. Het is niet toegestaan om zonder toestemming teksten en/of foto’s van Mariekevanwoesik.nl over te nemen en te gebruiken. Mariekevanwoesik.nl wordt met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het zijn dat artikelen per ongeluk onjuistheden bevatten. Aan de inhoud kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.