DIY | Mini sneeuwpopjes van potjes

IMG_0016

Op tweede kerstdag ben ik jarig en daarom heb ik (een klein deel van) mijn familie uitgenodigd voor een high tea. We gaan onze eettafel uitschuiven totdat ‘ie op z’n grootst is, ik heb een kersttafelkleed gekocht en we hebben alle boodschappen voor de hapjes allang in huis. Op de tafel gaan we de hapjes uitstallen én natuurlijk wordt de tafel ook een beetje feestelijk versierd. Daarom maakte ik deze week zelf mini sneeuwpopjes van kleine potjes waar we ooit bloemzaadjes in gepot hebben. De popjes gaan dienen als ‘menukaart’ en zeg nou zelf: ze zien er toch té leuk uit?

IMG_0018

IMG_0019

Wat heb je nodig?

 • 6 mini aardewerk potjes 
 • acrylverf
 • kwasten

Alle materiaal zijn eventueel ook te koop bij Action.

Hoe maak je ze?

 1. Begin met de witte bovenkant. Waarschijnlijk heb je wel een aantal lagen nodig. Ik heb er, geloof ik, drie aangebracht.
 2. Daarna verf je de onderkant in een leuke kleur. Ik verfde elk potje in een andere kleur. Ook deze kant heeft meerdere lagen nodig! Hoeveel verschilt per kleur. Vooral de gele kleur dekte bij mij voor geen meter, daar zitten wel 6 of 7 lagen op!
 3. Tijd om de onderkant te versieren! Ook dit deed ik op verschillende manieren.
 4. Ik maakte daarna eerst een oranje wortel-neus.
 5. Vervolgens dipte ik mijn vinger in een roze kleur en stipte ik met mijn vinger de wangetjes! Vaker stippen voor een lichtere kleur.
 6. Als laatste maakte ik de ogen en de mond. Voor de mond zette ik als eerste twee stipjes in de wangen, zodat ik wist daar ik ongeveer naartoe wilde stippen. Dat werkt makkelijker.
 7. Klaar!

IMG_0021

Je kunt ze natuurlijk gewoon als decoratie neerzetten, maar je kunt ze ook heel goed als ‘menukaart’ gebruiken. Ik heb voor donderdag stukjes van een A4-papier geknipt, versierd en op prikkertjes geplakt. Wanneer je deze in het gat neerzet en het geheel naast je gerecht plant, ziet het er super leuk uit! Hierboven zie je één voorbeeld, maar de rest van de gerechten ga ik nog niet verklappen, want iedereen leest mee!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

12 thoughts on “DIY | Mini sneeuwpopjes van potjes

 1. Wat leuk zeg!! Ik heb er zoveel dat ik dit met mijn kleuters ga doen in het nieuwe jaar : thema winter. Echt leuk (en ik hou van tomatensoep ;). )

  1. Haha, leuk! Ik heb soort gelijk laatst met groep 7 en groep 2 tegelijkertijd gemaakt tijdens de Kerstknutselmiddag!

 2. Wat een leuk idee, dat zou ik met de kleinkinderen ook kunnen doen.
  Van harte gefeliciteerd alvast met je verjaardag en ik wens je een hele fijne high tea.

  1. Beetje late post, sorry 😉 Had ik iets eerder mee moeten zijn! Misschien voor oud en nieuw?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.