djavolja varos

Eén van de redenen waarom we naar Servië wilden, was het natuurfenomeen wat wij liefkozend ‘de aardpiemels’ noemden. Als je aan iemand vraagt waar de aardpiemels liggen, kunnen ze je de weg niet wijzen, maar met ‘Djavolja Varos’ kom je een heel eind. Eigenlijk is het een gebied waar hoodoo’s voorkomen (maar ik vind ‘aardpiemels’ een stuk duidelijker woord), wat een ander woord is voor een ‘aardpiramide’ of ‘aardpijler’. Tot zover Wikipedia.

djavolja varos

djavolja varos

djavolja varos

Wij moesten daar natuurlijk heen. En dus gingen we. Nadat we door de toegangspoort gingen, viel ons meteen één ding op: wat zijn hier afschuwelijk veel muggen. Het was gewoon abnormaal. Ik bleef maar om me heen slaan (ik ben allergisch voor muggen) en had er bij elke slag 10 in mijn handen… Gelukkig werd het een stuk minder toen we voorbij het watertje waren. Ik kan me ineens heel goed voorstellen dat je muggen als martelwerktuig kunt gebruiken. (Of heb ik nu een verknipte geest?)

Onze eerste stop was bij een kerkje, waar je een wens kon doen in ruil voor een donatie. Er stonden super schattige wensbomen, waar je een lapje stof met een wens erop aan kon binden. Dat deden we natuurlijk! En Geert leende meteen iets meer van die stoffen doekjes, om alle zonnebrandcrème uit z’n ogen te spoelen. Sorry, kerk.

djavolja varos

djavolja varos

djavolja varos

Iets verderop had je vanuit een platformpje prachtig uitzicht op een aardpiemels. We hadden geluk, want er was niemand. En dus staarden we naar dit natuurfenomeen. Wat prachtig! Als je naar Servië gaat (wat je sowieso gaat doen, want dat moet van mij) dan mag je Djavolja Varos zeker niet missen!

Heb je onze reisfilm over Servië al gezien?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!
Share: