Over de drie leukste bioscoopfilms die nu draaien (en Bridget Jones’s Baby is niet de leukste)

Ik ging een hele lange tijd niet naar de bioscoop en nu in korte tijd een heleboel keer! Ik kan er wel aan wennen. Films zijn leuk! Dit zijn de drie leukste films die ik de afgelopen tijd keek en – verrassing! – Bridget Jones’s Baby is niet de leukste…!

Bridget Jones’s Baby

Ik begin er toch maar mee: Bridget Jones’s Baby. Daar wilde ik sowieso naartoe, maar toen ik werd gemaild met de vraag of ik dezelfde avond nog naar de Ladiesnight wilde komen, ging ik nog sneller dan ik dacht! Geert mocht natuurlijk niet mee, maar gelukkig wilde Inge gezellig mee!

Omdat het allemaal zo snel geregeld was, kregen we niks meer mee van de Ladiesnight en doken we meteen *hop* de zaal in. Ik had er zo’n zin in! Na 12 jaar eindelijk tijd voor deel 3 van de film! Het grappige was dat Inge de vorige twee films nog niet gezien had, dus zij ging er compleet open in, terwijl ik al voorafgaand aan de film baalde dat Daniel Cleaver er niet in zou zitten. (Maar hé, Mark Darcy leeft tenminste nog! Godzijdank hebben ze niet boék 3 verfilmd…)

Lang verhaal kort: ik vond ‘m super leuk! Had ik nu geweldig moeten zeggen, zoals de rest van de wereld? Ik weet het niet. Misschien komt het omdat ik zo last minute ging, maar – ondanks dat de film super grappig is – had ik toch niet helemáál het omg-deze-film-is-super-geweldig-gevoel. Inge had hetzelfde en zij snapte (als kersverse kijker) niet zo goed waarom iedereen team Mark is, omdat hij een beetje chagrijnig en stijf over komt in de derde film. Ik kon het me goed voorstellen! Maar ja, als je de eerste twee films wel gezien hebt, ben je natuuuuuuurlijk team Mark!

Oh, en ik had me Bridget in een mooiere trouwjurk voorgesteld…

Bad Moms

Op Geerts verjaardag gingen we ook naar de film en we kozen (samen! Echt waar!) voor Bad Moms. Daar kreeg Geert wel een beetje spijt van, geloof ik. Een hele zaal vól vrouwen en hij was letterlijk de enige man… Oeps! Dat was vooral grappig toen er allemaal zwangerschaps- en seksgrapjes gemaakt werden en alle huisvrouwen véél te hard lachten en Geert keek van: ‘ehh….’

Maar ik vond ‘m leuk! Geen hoogstaande film, maar gewoon heel vermakelijk. Precies wat ik van tevoren verwachtte eigenlijk. Geert was een beetje gefrustreerd over het véél te happy end (en ook een beetje over alle vrouwen denk ik) en gaf ‘m een zes.

Florence Foster Jenkins

En daar is Daniel Cleaver! Nou ja, Hugh Grant. Florence Foster Jenkins is een filmnaam die ik maar niet kan onthouden, maar ai ai ai wat is die film goed! De leukste en vooral beste film die ik in jaren heb gezien! Meryl Streep is gewoon rete rete RETE GOED, maar ook Hugh Grant én Simon Helberg (van The Big Bang Theory) zijn écht heel heel goed!

We hebben ons helemaal scheel gelachen én Geert was niet de enige man in de zaal. En wij waren ook niet de enige jongeren (waar ik stiekem een beetje bang voor was). En gebaseerd op een waargebeurd verhaal, hè? Nou ja, goed, jullie moeten ‘m gewoon gaan zien, oké? Niet alleen kaartjes kopen voor Bridget Jones, beloofd?

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

One thought on “Over de drie leukste bioscoopfilms die nu draaien (en Bridget Jones’s Baby is niet de leukste)

  1. Jaaah, Bridget Jones’s Baby! Ik vond ‘m ook verrassend leuk, niet zo’n verplicht ‘we hebben weer geld nodig’ vervolg. Zag de trailer voor Florence Foster Jenkins in de bios en die lijkt me ook wel wat. Sowieso <3 voor Meryl en Hugh.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.