DROMEN | Ik ga het doén. Nu.

If-no-one-thinks-you-can-then-you-have-to-png

Gisteren had ik een leuke afspraak voor mijn blog. Hoe, wat, wie en waar horen jullie later, maar in het gesprek ging het op een gegeven moment over het onderwerp van mijn blog: mijn Bucket List. Ik vertelde dat ik graag vervroegd wil afstuderen en dat ik dan – als het allemaal lukt – in april/mei klaar ben. ‘En,’ zei ik, ‘dan ga ik eindelijk doen wat ik echt wil doen.’ De man knikte begrijpelijk, maar zelf dacht ik: wat zeg ik nou weer? Hoezo: dán ga ik eindelijk doen wat ik wil doen? Ik roep toch altijd dat je het nú moet doen. Waarom doe ik dat dan niet?

Ik bedoelde natuurlijk dat ik dat ik dan klaar ben met het afstuderen en dat de drukte dan voorbij zal zijn. Dat ik dan meer tijd heb. Klopt allemaal, maar het probleem is: ik kan helemaal niet zo lang wachten! Ik wil nú al dingen gaan doen! Dat kan, daar geloof ik in. En nu ga ik het bewijzen ook.

Mijn ideaalbeeld? Dat ik wekelijks schrijf over een uitgekomen droom. Dat ik in een zweefvliegtuig gevlogen heb, heb leren jodelen of de salsa heb leren dansen. Dat mensen dan denken: wauw, dat wil ik ook! En dat ze dan – hopelijk – beseffen dat ik ook maar een meisje ben met dromen en dat zij het dus ook gewoon kunnen doen. Ik weet niet of het me wekelijks gaat lukken, maar ik kan het in ieder geval proberen.

Begint er nu ergens in je brein iets te gillen dat je daar geen geld of tijd voor hebt? Think again. Ik ben student en durf rustig te zeggen dat ik een druk persoon ben (eigen bedrijf, blog, studeren, sociale contacten). Daarnaast groeit het geld me absoluut niet op de rug, maar hé, daardoor laat ik me echt niet tegenhouden. In tegendeel.

Ik heb een aantal dromen uit mijn Bucket List geplukt, waar ik op dit moment mee aan de slag wil:

 • Mijn streefgewicht bereiken, waar ik natuurlijk al hard mee bezig ben!
 • Leren jodelen. Geen idee hoe ik dat ga aanpakken, maar ik zal iemand moeten zoeken die kan jodelen.
 • Autoracen. Idem. Ik ga op zoek!
 • Leren beatboxen. Lijkt me cool. Wie kan er beatboxen en wil het me leren?
 • Een koe melken. Nu nog een boer vinden.
 • Zweefvliegen. Een oud klasgenootje van me doet dat. Misschien kan zij me verder helpen. Ik ga haar mailen! Nu!

Ik ga dus aan de slag. Mailtjes sturen, zoeken op internet en plannen maken. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte en vertel ik over mijn toekomstige avonturen. En hopelijk denk je nu: weet je wat? Ga ik ook doen!

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

8 thoughts on “DROMEN | Ik ga het doén. Nu.

 1. Tof! Ik ben erg benieuwd naar je artikelen over je bereikte doelen! (:
  Een koe melken moet goed te doen zijn, er is vást wel een boer met koeien bij jou in de buurt. Gewoon op afstappen en een koe gaan melken! 😀

 2. Cool! Zoveel mensen (inclusief ikzelf) blijven maar dromen en dromen en dromen en laten nooit iets uitkomen. Goed dat jij dit wel gaat doen! Nu ik nog… haha.

 3. Super om te lezen Marieke! Inderdaad, doe wat je moet en wilt doen en dan kom je er wel. Zoek en vind de juiste contacten, succes(: xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.