✈ 8 foto’s die ervoor zorgen dat jij NU naar Dublin wil! ♡

Dublin

The Wild Rover – The Dubliners  

Ik was al verliefd op Ierland voordat ik er was geweest. Ik weet niet wat het is, maar ik ben verliefd op de Ieren (dat accént), ik ken PS I love you uit m’n hoofd (wie niet?) en ik droomde al jaren van een citytrip naar Dublin en een drankje in een Ierse pub. Een pub mét live Ierse muziek natuurlijk, want ook daar ben ik gek op. Je snapt: ik was héél blij dat we er afgelopen oktober naartoe vlogen! EINDELIJK! Oorspronkelijk hadden we 2 dagen in de Ierse hoofdstad, maar omdat ons vliegtuig gecanceld werd, bleef het helaas bij één dag. Niet erg, want ik had er slechts een uurtje voor nodig om erachter te komen dat ik al die tijd gelijk heb gehad: ik ben verliefd op Dublin! En jij na het zien van deze foto’s ook… Let maar op!

DublinThe Temple BarDublinDublin Castle

Prachtige bezienswaardigheden in Dublin

Als je aan Dublin denkt, denk je misschien als eerste aan de pub. Misschien zelfs al wel meteen aan de beroemdste pub: The Temple Bar (die van de bovenste foto). Snap ik, want hoewel ik helemaal geen bier lust, droomde ik ook al jaren van een avondje naar de pub in Dublin. Maar Dublin is veel, véél, VEEL meer dan pubs! Het is niet de mooiste stad ooit, maar er staan prachtige gebouwen! Bezienswaardigheden die je er écht niet mag missen? Dublin Castle, Saint Patrick’s Cathedral en de Christ Church Cathedral. Geef nou toe: als je die gebouwen ziet, krijg je toch meteen zin in een rondreis door Ierland? Ik stap nú in de camper!

Dublin

Geweldige sfeer in Dublin

Maar Dublin moet het vooral hebben van de sfeer. Hoewel ik er het liefste in december naartoe wilde en de hele stad in combinatie met kerstlichtjes wilde zien, was het nu ook al zó sfeervol! Het is er echt heel gezellig! Vooral ’s avonds (zelfs doordeweeks!). De mensen (ook veel toeristen natuurlijk) komen dan uit hun werk en duiken gezellig de restaurantjes en pubs in. En wij gingen daar natuurlijk meteen achteraan! Overdag vermaakten we ons heerlijk met rondslenteren door de stad en bezienswaardigheden bekijken. Er is nog veel meer te doen, hoor (leuke musea bijvoorbeeld)! Maar daar kwamen wij helaas niet aan toe, omdat we dus maar één dag hadden nu.

Dublin

Geweldige avond in The Temple Bar in Dublin

Elke (!) avond is er in veel pubs live muziek! Als je wilt weten welke, dan kun je het beste even langs het toeristenbureau gaan. Zij kunnen je precies op de kaart aangeven in welke pubs er die avond live muziek is. Wij dachten van tevoren dat het bij dé pub van Dublin – The Temple Bar – véél te druk en duur zou zijn, maar dat was het helemaal niet! Ja goed, het was heel druk, maar wij hadden zelfs nog twee krukjes te pakken en hebben de héle avond (letterlijk vanaf de eerste noot tot de laatste) genoten van de Ierse band die daar live optrad. Ik vond het echt ge-wel-dig! Ze speelden zó goed! Dit kon ik echt van mijn bucket list afstrepen: live Ierse muziek luisteren in dé Ierse pub van Dublin.

Verder melken ze – zoals iedere grote toeristische stad zou doen – The Temple Bar helemaal uit natuurlijk. Er is zelfs een grote giftshop die volledig om de bar draait. Waar wij natuurlijk een magneet hebben gekocht voor onze lelijke magneten verzameling 😉

DublinDublinSaint Patrick’s Cathedral

Naar Dublin met kerst ❄

Zou ik nog eens terug willen? Zeker weten! Want ik heb nog lang niet genoeg van Ierland! Zo ligt er ook een prachtig nationaal park (hét nationale park van PS I love you!) vlakbij Dublin, waar je op een dagtripje heel makkelijk naartoe kunt. Het schijnt er fantastisch te zijn! Dus dat ontdek ik graag nog een keer tijdens een rondreis door Ierland. En dan het liefst wél in december, als Dublin volhangt met kerstlichtjes… Ga je mee?

DublinChrist Church Cathedral

Perfecte Airbnb in Dublin

Boek je Airbnb via mijn link en krijg €30 korting!

Wij sliepen in een Airbnb, precies tussen het vliegveld en de stad in. Dat was echt perfect! De bus bracht ons telkens voor een paar euro naar het centrum én hij stopte voor de deur. Super goed geregeld dus. Wil je ook in een Airbnb slapen? Boek ‘m dan via mijn link, dan krijg je €30 korting!

En, ga je mee naar Dublin?

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

6 thoughts on “✈ 8 foto’s die ervoor zorgen dat jij NU naar Dublin wil! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.