€200 CHALLENGE | 2 dagen met z’n tweeën naar Milaan voor €194,96!

milaan

Op reis gaan kost veel geld, maar omdat wij graag zo vaak mogelijk weggaan, hebben we deze challenge bedacht. We geven onszelf een budget van €200 en kijken waar we voor dat bedrag naartoe kunnen met z’n tweeën. En we zijn streng: álle uitgaven tellen mee! Dit keer: 2 dagen naar Milaan (& Bergamo) voor €200!

Bij de vorige €200 challenge kochten we bijna alles wat los en vast zat en haalden we het nog makkelijk, maar ja, dat was dan ook in Boekarest. In Milaan liggen de prijzen behoorlijk wat hoger. Toch lukte het ons om voor minder dan €200 twee dagen naar Milaan (& Bergamo) te gaan. Tenminste, als je de boete van (€72)  die we kregen voor het kopen van het verkeerde metrokaartje niet meerekent… (&^*#&64238@) Maar dat lijkt me logisch, want ik ga jullie natuurlijk vertellen wat je moet doen om GEEN boete te krijgen. Goed… hoe boek je een citytrip van 2 dagen Milaan voor €200?

Vliegtickets

Zoals jullie weten zoekt Geert graag naar super goedkope vliegtickets, dus toen hij voor €5 tickets tegenkwam naar Milaan, wisten we niet hoe snel we ze moesten boeken. Want, kom op, €5? Dan is bijna goedkoper dan thuis blijven! We vonden die goedkope vliegtickets natuurlijk bij onze grote vriend Ryanair. Zij hebben regelmatig aanbiedingen en je kunt ook heel makkelijk budget tickets zoeken via de tarievenzoeker.

Verblijf

Dit keer besloten we eens iets anders uit te proberen, namelijk AirBNB. Dat houdt eigenlijk in dat je bij de locals thuis slaapt, in een (privé) kamer, appartement, huis of zelfs villa! Wat je maar wilt, eigenlijk. Ik ga nog een uitgebreide blog schrijven over onze eerste AirBNB ervaring, maar om even een korte samenvatting te geven: het was zeker voor herhaling vatbaar! Inclusief schoonmaakkosten en ander geneuzel betaalden we €39 voor 1 nacht in een Milaanse privé kamer.

milaan

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Milaan is vrij simpel, maar er zijn twee dingen waar je rekening mee moet houden:

 1. Zorg ervoor dat je goed checkt in welke zone jouw ticket geldig is. Dat klinkt vrij logisch, maar de indeling van de zones is dat niet. Zo kregen wij een boete van €72 omdat we ergens een minuscuul stippellijntje hadden gemist. En dat is best wel shit.
 2. Let op bedelaars en mensen die je zogenaamd willen ‘helpen’ bij de ticketautomaten en je vervolgens geld aftroggelen. Koop je ticket bij een kiosk (en vermeld waar je naartoe wilt, dan krijg je altijd het goede ticket) of koop heel zelfverzekerd (met een boze blik) je kaartje bij een automaat. (Kijk bij de persoon voor je even af op welke knoppen je moet tikken en klik dan als taal ‘Italiaans’ aan. De bedelaars vallen nog weleens toeristen lastig, dus als het even kan, kun je doen alsof je geen toerist bent.)

Eten

Tja, eten in de Italiaanse stad is – begrijpelijk – vrij aan de prijs. Ik zou het niet aanraden om een espresso te drinken onder de kathedraal… Maar er zijn genoeg alternatieven! Wij hadden zelf kunnen koken in ons AirBNB kamer, maar daar hadden we geen zin in. De eerste avond waren we helemaal kapot aan het einde van de avond (we waren tegen die tijd al 15 uur wakker, want de wekker ging om 2.30 uur en hadden er al bijna 15 km op zitten). Ons eerste romantische, zeer Italiaanse diner aten we dan ook bij La McDonaldia. De Mac dus. Niet romantisch, wel makkelijk, snel en redelijk goedkoop.

Ons tweede diner was eigenlijk een soort lunch. Omdat we rond avondeten-tijd in het vliegtuig zaten, besloten we ’s middags vast een pizza naar binnen te schuiven. Deze pizza’s aten we in Bergamo, een andere Italiaanse stad. Al met al zeer betaalbaar, want we waren €18 kwijt.

Houd er trouwens rekening mee dat Italiaanse restaurants ook een bedrag rekenen voor het gebruik van de borden, het bestek en de service. Ja, dat is heel bizar en het kostte ons €2,50 per persoon. Goed om even te weten.

milaan

Bezienswaardigheden

Er was eigenlijk maar één bezienswaardigheid in Milaan waar we voor betaald hebben: de kathedraal. Dat kostte ons €16, maar dat was wel echt een gevalletje ’tja, als je in Milaan bent, moét je toch ook echt op de kathedraal gestaan hebben’. Daarbij waren we blij dat we eindelijk die irritante verkopers op het plein konden aftroggelen, maar daarover later meer.

Kasboek

Wat Kosten
Vliegtickets €20
AirBNB verblijf €39
Benzine van-en-naar het vliegveld €16,50
P+R trein naar het vliegveld €11,20
Openbaar vervoer in Milaan €38,65
Eten €50,61
Bezienswaardigheden €16
Souvenirs €3
Totaal €194,96

Binnenkort vertel ik meer over waarom Milaan & Bergamo zeker een bezoek waard zijn!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

11 thoughts on “€200 CHALLENGE | 2 dagen met z’n tweeën naar Milaan voor €194,96!

 1. Handige tips!
  Alleen werkt de site van Ryanair niet helemaal zoals ik zou willen. Ik kan alleen maar naar Dublin als ik de link open en wil zoeken…

  1. “Alleen maar naar Dublin”? Als ik op die link klik kom ik op een pagina van RyanAir waar staat “Het spijt ons! We kunnen de gezochte pagina niet vinden.” 🙁

 2. Italiaanse hoofdstad? Heb ik iets gemist? 😉 Milaan is misschien de mode-hoofdstad, maar Rome is volgens mij altijd al het centrum van het Romeinse rijk geweest 🙂

  1. Ja ik was duidelijk nog niet helemaal wakker… ? Ik dacht dat ik het al aangepast had, maar niet dus. Ik ga het gelijk even doen ?

 3. Haha, kan gebeuren, soms zit je ook zo in je verhaal dat je over dingen heen leest (ik tenminste wel). Leuke challenge trouwens en jammer van de boete

 4. Leuke challenge! En ik vind het inderdaad ook vrij maf dat je in Italië altijd zo’n 2/2,50 euro per persoon ‘servicekosten’ betaalt. Drink je een drankje van 4 euro, komt daar nog eens de helft van de prijs bovenop… :’)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.