€200 CHALLENGE | 3 dagen met z’n tweeën naar Boekarest voor €199,20!

boekarest

Op reis gaan kost veel geld, maar omdat wij graag zo vaak mogelijk weggaan, hebben we deze challenge bedacht. We geven onszelf een budget van €200 en kijken waar we voor dat bedrag naartoe kunnen met z’n tweeën. En we zijn streng: álle uitgaven tellen mee! Dit keer: 3 dagen naar Boekarest voor €200!

Oké, we mogen dan streng zijn, in Boekarest hoef je niet echt moeite te doen om goedkoop te leven. Het eten, het vervoer, het verblijf, de vliegtickets, werkelijk alles is goedkoop. Goed, soms moet je even zoeken, maar hé, daarom schrijf ik deze blog ook!

Vliegtickets

Vliegtickets kochten we bij – hoe kan het ook anders – onze grote vriend Ryanair. Want ja, dat zit krap, maar voor die prijzen koop je nergens anders een ticket. De truc is om veel verschillende data aan te klikken en om de tarievenzoeker te gebruiken. Vergeet ook niet verschillende luchthavens te proberen! Zo vliegen wij vaak vanaf Düsseldorf, Keulen, Eindhoven en Brussel. Dit keer vlogen we vanaf Brussel Charleroi. Dat is voor ons een eindje rijden, dus de wekker ging 3.15 uur maar hé, dat vind ik eigenlijk alleen maar leuk. Dan is de reis al begonnen!

Hotel/hostel

Ook deze zochten we weer op een gouwe ouwe: Booking.com! We sliepen uiteindelijk in Old Centrum Bucharest, een hostel-pension achtig gebeuren met een tweepersoonskamer en een gedeelde badkamer. De kamer was dikke prima: groot en de bedden lagen prima. Over de badkamer was ik iets minder enthousiast (op één of andere manier ruiken die in het buitenland vaak naar riool…), maar prima te doen voor twee nachtjes. Dan maar even de douche skippen en thuis weer lekker douchen! Op reis moet je offers brengen 😉 In totaal waren we maar €33 kwijt voor twee nachten.

boekarest

boekarest

Eten

Etennn, daar hebben we niet op bezuinigd! In Boekarest hoeft dat namelijk ook niet. Alles is daar heeeeeerlijk en goedkoop! Echt, die Roemenen kunnen koken. De eerste dag bezochten we vooral de kerstmarkt en daar zagen we zoveel heerlijke hapjes (tussen de €0,75 en €2,50 per stuk) dat we besloten dat ons avondeten uit hapjes ging bestaan. We deelden elk hapje met z’n tweeën (lees: nog meer verschillende dingen proeven!) en ik at mijn buikje meer dan vol. De tweede avond gingen we wel uiteten. Voor €15 in totaal hadden we allebei een lekkere pizza en wat te drinken.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden kosten in Roemenië echt he-le-maal niks. Ze zijn of gratis of er wordt zo belachelijk weinig gevraagd dat je je afvraagt hoe een mens (zelfs een Roemeen) daar ooit van kan leven. Voorbeeldje: we bezochten een museum voor €0,62 per persoon. Dat dus.

boekarest

boekarest

Kasboek

Benieuwd wat we in totaal hebben uitgegeven? Hieronder zie je ons kasboek! Zoals je ziet, is Boekarest zelf niet het duurste gedeelte van de reis, haha!

Wat Kosten
Vliegtickets €36
Hostel €33
Parkeren bij het vliegveld €29
Benzine van-en-naar het vliegveld €33
Openbaar vervoer in Boekarest €6,50
Eten €50,20
Bezienswaardigheden €1,25
Souvenirs €10,25
Totaal €199,20

En is Boekarest dan ook nog leuk? Nou, echt wel, héél erg leuk! Ik vertel jullie snel meer over de stad zelf!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

8 thoughts on “€200 CHALLENGE | 3 dagen met z’n tweeën naar Boekarest voor €199,20!

  1. Dat is helemaal niet duur! + Jullie hebben het enorm naar jullie zin gehad!

    Helaas heb ik een vriend die niet van vliegen houdt….. anders waren dit soort uitstapjes echt wel de moeite waard geweest.

    1. Ah, da’s lastig! Geert houdt ook helemaaaaal niet van vliegen, maar hij wil zo graag reizen dat hij dan maar elke keer met flinke tegenzin het vliegtuig in kruipt.

  2. Ik heb nooit eerder naar Boekarest gewild, maar dit klinkt eigenlijk wel heel erg tof. Want nou ja, eten + goedkoop is een combinatie waar ik nogal een zwak voor heb, haha.

    1. Oooh dan moet je echt naar Roemenië! Boekarest is niet per se de mooiste stad, maar wel één van de makkelijkste voor een citytrip. Of Cluj, dat is ook een heel leuke stad. Maar mijn punt: Roemenen kunnen koken als de beste! Aanrader, vooral met Kerst, want dan komen alle oma’s en mama’s op straat hun eten verkopen… Mmmmmm!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.