€200 CHALLENGE | 3 dagen naar Sofia voor €172,03!

sofia

Op reis gaan kost veel geld, maar omdat wij graag zo vaak mogelijk weggaan, hebben we deze challenge bedacht. We geven onszelf een budget van €200 en kijken waar we voor dat bedrag naartoe kunnen met z’n tweeën. En we zijn streng: álle uitgaven tellen mee! Dit keer: 3 dagen naar Sofia (Bulgarije) voor €200!

Vliegtickets en verblijf

De vliegtickets en het hostel kreeg ik van Geert voor mijn verjaardag. Ik ben nog helemaal niet jarig geweest, haha, maar ik kreeg ze toch alvast! Stedentripjes als verjaardagscadeau, daar kan ik wel aan wennen. De vliegtickets boekte Geert natuurlijk via Ryanair. Het hostel werd gevonden op Booking.com. Wat dat betreft worden we wel saai.

sofia

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Sofia is super goedkoop! Voordat je in de metro of bus stapt, koop je een kaartje aan het loket. Die kostten 1,60 LEV per stuk (€0,81). Helemaal niks dus. Voordat je in de metro stapt, stop je dat kaartje in de automaat, waardoor het poortje opengaat. Reis je met de bus, stop dan je kaartje in hemelsnaam in zo’n klein apparaatje wat achteraan tegen het plafond zit, waardoor er gaatjes (?) in komen. Logisch? Duidelijk? NEE! Ik snap nog steeds niet wat je ermee moet doen (moet er geen stempel op?), maar doe er iéts mee (en gebaar even naar een Bulgaarse mede-passagier dat je het niet snapt), want anders krijg je een boete en word je misschien – net als wij – opgelicht, haha!

sofia

Eten

Eten in Bulgarije is de hemel. En dat komt door twee dingen: A) het is overheerlijk en B) het kost geen drol. Voor 3 dagen hebben wij in totaal €57,72 uitgegeven! In Nederland geef je na één avond uiteten al meer uit! De eerste avond aten we pizza in een hip restaurantje. De tweede avond stopten we ons vol met allerlei hapjes op de kerstmarkt die we deelden. Het was verrukkelijk. En het kostte praktisch niets.

Bezienswaardigheden

Eigenlijk kost alles helemaal niets in Bulgarije (en Roemenië, Polen, Servië, Slowakije, Tsjechië, Hongarije, Bosnië etc.). Zo gingen we naar de dierentuin voor €2,04 per persoon. Dat verzin je toch niet? Daarom doen wij in Oost-Europa ook altijd alles wat we tegenkomen. Op de foto in een kerstkraam, naar de dierentuin, extra vaak warme choc drinken in restaurantjes (dat is overigens vaak puur gesmolten chocolade!). Het kan allemaal! Om met een Nederlander te spreken die ook in ons hostel sliep: ‘I feel like a king!’. Al had hij het dan over al het bier dat hij kon kopen, maar dat terzijde.

sofia

Lekker druk in de dierentuin in Sofia

Kasboek voor 2 personen

Vliegtickets € 40
Hostel € 34
Benzine van en naar het vliegveld € 12
Eten € 57,72
Openbaar vervoer € 16,45
Souvenirs € 6,38
Bezienswaardigheden € 6,08
Totaal €172,03

Het enige wat ik niet meegerekend heb, is de boete (€20,45) die we kregen. Maar die telde ik in Milaan ook niet mee, want ik ga ervan uit dat jullie allemaal slimmer zijn dan wij. Wij moeten echt eens stoppen met boetes krijgen in het buitenland…

Al met al was het echt een makkie om de challenge te halen dit keer. We hebben ons helemaal NIET ingehouden. We hebben dus alleen een hostel geboekt i.p.v. een hotel (wel met privé kamer). Het hostel was overigens best prima, maar geen aanrader, vanwege de bedden (veren óveral, argh!). Maar zoals je aan het kasboek kunt zien, kun je primaaaaa een hotelletje of een Airbnb boeken in Sofia.

De vorige €200 challenges:

♥ Mariek

Ben jij weleens in Bulgarije geweest?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

10 thoughts on “€200 CHALLENGE | 3 dagen naar Sofia voor €172,03!

  1. Wij zijn nog niet in Sofia/Bulgarije geweest maar misschien binnenkort wel 😉 Boedapest in Hongarije vonden wij ook heel leuk en super goedkoop!

  2. Wauw wat onwijs goedkoop! Ik zat toevallig afgelopen maand naar tickets voor Sofia te kijken omdat je het blijkbaar ook heel goed kunt combineren met een dagje/een paar dagen wintersport 😀 En ik ben trouwens ook zo’n malloot die in het buitenland niet altijd doorheeft hoe het openbaar vervoer precies werkt, dus je hoeft je niet dom te voelen haha ;p

    1. Jaaa, het ligt heel dicht bij een wintersportgebied! Vanuit Sofia zelf zie je de bergen en de sneeuw!

  3. Grappig, deze challenge! Ik ben nog nooit in Sofia geweest maar zoek nog een leuke bestemming voor een citytripje in 2017. Dit is wel een mogelijkheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.