Eigen oogst!

Ik liep dus laatst te zeuren over project tuin en dan vooral de grote voortuin. Het project is nog steeds in volle gang, maar toen mijn ouders laatst bij ons langs kwamen voor een picknick (wat een binnen picknick werd, omdat het regende) zei mijn moeder ineens: ‘joh, er staat een bessenstruik in jullie voortuin’. Ja, er staat wel meer in onze voortuin, dacht ik. Maar ik werd toch een beetje nieuwsgierig. M’n moeder begon over allerlei netten tegen de vogels, maar mijn super-niet-groene handen werden daar een beetje zenuwachtig van. Ze had nog een oud net over, wat ik natuurlijk weer vergat mee te nemen en ik besloot de natuur maar even z’n gang te laten gaan. (Vogels moeten tenslotte ook eten.)

Gisterenavond dacht ik ineens: hoe zou het eigenlijk met de bessen gaan? Optimistisch als ik ben, nam ik twee bakjes mee naar buiten om m’n eerste oogst te gaan plukken. Wat blijkt? De vogels in Zevenaar houden niet van bessen en ik had aan twee bakkies láng niet genoeg! Drie kwartier later had ik ook een beslagkom vol en hingen er nog steeds bessen. Holy moly! ‘Beste oogst!’ riep een buurvrouw blij naar me. ‘Ja, hè?’ riep ik terug, alsof ik er zelf ook maar iets aan gedaan had.

Dus nu hebben we bessen. Héél veel bessen. En het mooie is: Geert houdt er dus niet van. Ik zie 2 scenario’s voor me: Marieke, die de hele week alleen nog maar bessen eet. Of zo’n plattelands kistje naast de poort, waar we dan bakkies bessen verkopen. Hmm. Misschien moet ik ze eerst eens gaan proeven.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

3 thoughts on “Eigen oogst!

  1. OOOO, waarom wonen jullie toch helemaal in Zevenaar 🙁 Wij vinden ze heerlijk….ff rissen en dan in een beetje suiker laten trekken, óf ‘t tros door de suiker en als een haring de mond in ! Je kunt ze ook schoongemaakt invriezen en later door de yoghurt roeren óf bessenjam maken ?
    Óf vlag aan de poort, kistje erbij, bakjes erop, prijskaartje en potje voor de centen…haal de Betuwe naar Zevenaar.:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.