5 redenen waarom jij naar Enschede moet (en dan vooral tijdens Proef Eet, mmm!)

proef-eet-enschede

Wist jij dat Enschede groter is dan Zwolle? Dat je er heel goed kan winkelen en dat er super leuke evenementen georganiseerd worden? Ik mocht afgelopen week langskomen om te ontdekken wat Enschede allemaal te bieden heeft en ik heb me toch een leuk weekend gehad! We waren er tijdens het food evenement Proef Eet en dat is écht een hele grote aanrader! Ik vertel je graag waarom je naar Enschede moet en waarom je na deze blog kwijlend de data van Proef Eet in je agenda gaat schrijven!

1. Er zijn super veel leuke evenementen

In Enschede zijn heel vaak en veel leuke evenementen. Marktjes, sportevenementen of – mijn favoriet natuurlijk – eetevenementen. Wij waren er tijdens Proef Eet en dat was zo leuk, dat hij een eigen reden verdient.

proef-eet-enschede

2. Je mag Proef Eet echt niet missen!

Proef Eet is een jaarlijkse foodmarkt vol met kraampjes van de plaatselijke restaurantjes in Enschede. Je kunt dan drie dagen lang genieten van de lekkerste kleine hapjes van de restaurantjes. Een beetje proeven van hun lekkerste gerechten dus. Super leuk, want op die manier kun je ook genieten van de luxere restaurants, waar je anders misschien niet zo snel gaat eten. Betalen doe je met muntjes, die ze ‘Duyten’ noemen. En met meer dan 47 kraampjes is er echt genoeg keuze! (Ja, ook als je vega eet!)

Wij hebben zoveel mogelijk gerechtjes geproefd en alles gedeeld, zodat we ook echt veel verschillende dingen konden proberen. En ik deel met liefde welke dingen wij het allerlekkerste vonden! Want – goed nieuws – als je Proef Eet gemist hebt, kun je dit natuurlijk gewoon bij de restaurantjes zelf scoren!

De allerlekkerste gerechtjes op Proef Eet:

  • Eigenlijk alles bij de kraam van Van der Poel, een ijszaak! Wij proefden Cookie Dough (vanille-deeg met een bol caramel-fudge ijs, saus en 2 toppings naar keuze), New York Lemon Cheesecake (met blueberry-muffin ijs en strawberry cheesecake ijs) en Strawberry Sunrise (aardbeien, strawberry cheesecake ijs en vanille-cream ijs). Alle drie héérlijk, maar de New York Cheesecake was onze favoriet!
  • De Arretjescake met witte chocolade en speculaas van Sam Sam was misschien wel onze allerliefste lievelings van alles! Zóóó lekker!
  • De puntzak huisgemaakte friet met bieslookmayonaise van Hanninkshof was het lekkerste hartige hapje! Héél lekker!
  • De cheesecake met een krokante appelkruimel-laag van De Branderie was ook érg lekker. Smaakte niet echt naar cheesecake, maar zeker een aanrader!

enschede

3. Je kunt er heel goed winkelen

Alle grote winkelketens zijn vertegenwoordigd in het centrum en liggen lekker dichtbij op loopafstand bij elkaar. Perfect voor een dagje winkelen dus!

4. Er zijn genoeg parken & andere wandelplekken

Enschede heeft een paar mooie parken, maar ook in de buurt zijn genoeg plekken voor een fijne zondagochtendwandeling. Bij Vliegveld Twente liggen bijvoorbeeld wandelroutes, die je kunt vinden via een app. Het schijnt een leuke combi te zijn tussen industrieel en natuur. Wij hadden helaas geen tijd meer om er langs te gaan, maar daar wil ik zeker nog eens naar terug!

enschede

5. Er zijn heeeeeeel veel leuke restaurantjes

Enschede barst van de leuke restaurantjes. Tijdens de lunch aten we bijvoorbeeld een heerlijke tosti bij Meisje, een schattig & hip restaurantje dat sinds een paar maanden in de binnenstad zit. Het is er niet duur en erg lekker, aanrader!

Verder hebben we dus een heleboel verschillende restaurantjes ‘geprobeerd’ tijdens Proef Eet, dus zoals je hebt kunnen lezen: genoeg aanraders!

Ik vond het een héél erg geslaagd weekendje Enschede! We hebben het zo leuk gehad! Ik vond Proef Eet echt geweldig, gezellig en heel lekker en wat mij betreft gaan we volgend jaar weer!

♥ Mariek

Ik was in Enschede op uitnodiging van en in samenwerking met PR Enschede,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

2 thoughts on “5 redenen waarom jij naar Enschede moet (en dan vooral tijdens Proef Eet, mmm!)

  1. Ik wist helemaal niet dat Enschede zo groot was; wij gaan binnenkort ook nog een paar dagen weg dus wie weet gaan we Enschede eens aandoen !

    1. Ja super leuk idee! Echt de moeite waard! En je weet nu waar je de lekkere dingen kunt scoren 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.