Het mysterieuze verhaal van escape room Apeldoorn

escape-room-apeldoorn

Jongens, ik denk dat we voor onszelf een nieuw record hebben neergezet! We hebben dan wel heel veel escape rooms gespeeld en zijn er in deze formatie (we spelen bijna alle escape rooms met Ferdi & Saskia) tot nu toe ook áltijd uit gekomen, maar we zijn niet snél. Meestal ligt onze tijd rond de 55 minuten, maar in escape room Apeldoorn stonden we in precies 49.27 buiten! Hoppa! Ik vertel je snel meer over hun escape room ‘De Werkplaats’.

Escape Room in Apeldoorn

Escape Room: De Werkplaats van Escape Park Veluwe
Plaats: Apeldoorn
Moeilijkheidsgraad: ★★★★☆
Aankleding: ★★★☆☆

Aantal spelers: 4-8
Prijs p.p. met 4 personen: €22,50
Ontsnapt? Ja, in 49.27
Cijfer: 8,0

Het verhaal achter De Werkplaats

De Werkplaats is de tweede escape room van Escape Park Veluwe en het vervolg op hun eerste escape room: Het Simiae Instituut. Die escape room staat volgens de makers bekend als ‘de meest actieve escape room van Nederland, waarbij niet alleen brains een must zijn, maar ook fysieke inspanning noodzakelijk is’. Dat vonden wij persoonlijk ook erg goed klinken, maar we besloten toch voor de tweede escape room te gaan.

De Werkplaats is namelijk een 2.0 escape room, wat inhoudt dat er zo weinig mogelijk gebruik wordt gemaakt van slotjes. Als je een puzzel goed oplost, gaan er dingen ‘open’, klinkt er geluid of gebeurt er iets anders. Stiekem vinden wij dat altijd nog leuker dan een ‘gewone’ escape room.

Het leuke is wel dat je in De Werkplaats verder gaat met het verhaal van dr. Macaque. Hij voert experimenten uit op apen, maar daar is niet iedereen even blij mee. Daarom heeft hij nu besloten de verboden proefjes uit te voeren op vertrouwd grondgebied, namelijk in zijn eigen huis…

Wat vonden wij ervan?

Zodra je de escape room binnenkomt, zit je meteen in het mysterieuze verhaal. Door middel van een kleine opdracht geef je jezelf toegang tot de echte escape room. Als je daar binnenkomt, zie je meteen dat hier iemand bezig is, die er bijzondere ideeën op nahoudt…

In de escape room zitten een paar hele originele puzzels, die we nog niet eerder zijn tegengekomen. (Verder verklap ik natuurlijk niks!) Helaas was er ook één puzzel die we iets te onduidelijk vonden, waardoor hij iets te lang duurde. Daarna kwam er gelukkig weer een erg sterke puzzel, waardoor we meteen weer helemaal in het verhaal zaten!

De puzzels zaten wel redelijk op ons denkniveau, want ondanks dat de escape room een laag slagingspercentage heeft (van maar 20%) kwamen we toch vrij snel door de opdrachten heen en ontsnapten we uiteindelijk in 49.27, één van de snelste tijden voor onszelf tot nu toe!

Het verhaal zat goed in elkaar, maar helaas kan ik daar niet teveel over zeggen zonder dingen te verklappen. Het was qua uiterlijk ook geen standaard escape room (het was een beetje een gekke stoffige ruimte), maar dat paste juist wel weer goed bij het verhaal en de omgeving. Qua inrichting stonden er ook een paar mooie ‘attributen’ die meteen de sfeer in de kamer zette.

Extra leuk: je kunt deze escape room combineren met nog veel meer activiteiten, want bij Park Veluwe hebben ze bijvoorbeeld ook een klimbos, junior escape rooms en outdoor escape games. Het ligt midden in het bos in Apeldoorn, dus een perfect activiteit voor een zonnige dag!

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van Escape Room Groenlo,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

9 thoughts on “Het mysterieuze verhaal van escape room Apeldoorn

  1. Leuk! Over hun eerste kamer hoorde ik veel negatieve verhalen (o.a. flinke blessures) maar deze klinkt dan beter! Leuk verslag en gaaf dat ze minder slotjes gebruiken. Mijn favoriete escaperoom is nog altijd Mathilda van Claustrophobia in Amsterdam, daar hebben ze ook voornamelijk technische snufjes!

    1. Oh echt? Nou bij deze kamer hoef je niet bang te zijn voor blessures 😉 Klinkt interessant, Anne, ik ga meteen googlen!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.