Escape Room Appeltern: de perfecte escape room voor beginners & kinderen!

escape-room-appeltern

Ben je op zoek naar een wat makkelijkere escape room, omdat je een beginner bent of omdat je ‘m graag met je kinderen wilt spelen? Dan is de ‘Pompen of Verzuipen’ escape room van Escape Rooms Appeltern echt wat voor jou! Bij Escape Rooms Appeltern zijn drie kamers, waarvan er één heel duidelijk voor beginners is. Maar ook de ‘Pompen of Verzuipen’ escape room die wij speelden, is zeer geschikt voor het hele gezin!

Escape Room in Appeltern

Escape Room: Pompen of Verzuipen van Escape Rooms Appeltern
Plaats: Appeltern
Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆☆
Aankleding: ★★☆☆☆

Aantal spelers: 4-8
Prijs p.p. met 4 personen: €15
Ontsnapt? Ja, in 50.18
Cijfer: 7

Pompen of verzuipen

Van een escape room in Appeltern verwacht je natuurlijk ook dat het thema iets met de Betuwe te maken heeft. En waar hebben we in het land van Maas en Waal bijzonder veel van? Water! De kamer Pompen of verzuipen heeft daar alles mee te maken. En dan vooral met het teveel aan water. Het verhaal begint als de dijken dreigen in te storten. Aan de spelers de taak om het water veilig achter de sluis te laten zakken. Een toepasselijk thema voor iemand die geboren en getogen is in de Betuwe (zoals ik, Team Evacueren in 1995 present!).

Perfect voor beginners & kinderen

We hadden nog niet eerder een escape room gespeeld die ook heel geschikt is voor kinderen. Tot nu! Want doordat alle opdrachten heel goed uitgelegd worden en heel goed te doen zijn, is deze kamer perfect voor families met kinderen. De opdrachten bevatten daardoor wel veel leeswerk. Dit is de eerste ‘gewone’ escape room die we gespeeld hebben, die geschikt is voor het hele gezin! (Je hebt namelijk ook escape rooms, speciaal voor kinderen, maar die lijken me voor de meespelende volwassenen dan weer een beetje saai.)

Er zijn verschillende opdrachten en er is vrij veel te zien en te doen. Voor een paar opdrachten heb je wat kracht nodig (deze zijn duidelijk voor de volwassenen), maar er zijn ook een boel opdrachten waar de kinderen perfect aan kunnen meewerken en ook echt wat kunnen doen. Leuk!

Iets te makkelijk voor ervaren escape room spelers

Er zaten wel wat instinkers is (sommige vond ik een tikje flauw en frustrerend) en voor de ervaren escape room speler is de kamer wel echt te makkelijk en daardoor misschien een tikje ‘saai’. Desondanks hebben we ons – met een groep van 5 volwassenen – alsnog prima vermaakt. En als laatste (ook niet onbelangrijk): hij is erg voordelig! Voor deze kamer betaal je slechts €15 per persoon (vaste prijs).

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

2 thoughts on “Escape Room Appeltern: de perfecte escape room voor beginners & kinderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.