Super vette escape room in Arnhem: Museum Robbery!

escape-room-arnhem

Het is alweer een tijdje geleden dat we zo enthousiast waren over een escape room! Museum Robbery in Arnhem bestaat pas 3 maanden, maar is één van de leukste escape rooms die we tot nu toe speelden. Het is een uitgebreide, uitdagende escape room en het ontsnappingspercentage is slechts 50%! Wij kwamen er nét op tijd uit… Spannend! Ik vertel je snel meer.

Escape Room in Arnhem

Escape Room: Museum Robbery van Escape Arnhem
Plaats: Arnhem
Moeilijkheidsgraad: ★★★★☆
Aankleding: ★★★★☆

Aantal spelers: 2-8
Prijs p.p. met 4 personen: €22,50 – €27,50
Ontsnapt? Ja, in 59.59
Cijfer: 8,7

Museum Robbery kamer

Eigenlijk begint de escape room al, als je het terrein op komt rijden. Nee, hoor, grapje 😉 Het ligt alleen zo verlaten op een industrieterrein en toen we aankwamen was het heel mistig, dus het was allemaal lekker mysterieus. Bij de Museum Robbery kamer is het de bedoeling dat je een schilderij gaat stelen uit een museum én daarna uit het museum ontsnapt. Daarbij wordt er heel weinig gewerkt met slotjes (altijd +10) maar gaan dingen op een andere manier open. Daarbij mag je alles uit de kamers gebruiken!

Spannend & uitdagend

We kwamen er dus nét op tijd uit! Dat komt – denk ik – omdat het best wel een uitgebreide escape room is, met meerdere kamers. Wij vonden het super leuk dat er weinig met slotjes wordt gewerkt, maar dat je dingen juist open kunt maken met andere technieken.

Hints moet je kópen

De puzzels waren erg leuk! Ze waren zeker niet makkelijk, maar wel te doen. Zeker omdat je – zoals altijd – ook hints kun krijgen. Wat wel nieuw was voor ons, was dat je deze hints moest kopen. Normaal gesproken is een hint ‘gratis’, maar nu gingen er 2 minuten van je tijd af als je een hint kocht! Best veel! Dan denk je toch nog wel even na voordat je een hint koopt 😉 Maar ja, je wil ook niet te lang blijven hangen op een punt, met de angst dat je er helemaal niet uitkomt. Wij hebben uiteindelijk 4 hints gebruikt.

Ik was te klein…

Eén ding vonden we wel te moeilijk. Er wordt op een gegeven moment gebruik gemaakt van een laser (dat gebeurt wel vaker bij een escape room) en dat was voor ons echt (fysiek) onmogelijk, haha. Al hebben we wel echt gelachen toen ik als enige ergens doorheen was en mijn armen vervolgens te kort bleken te zijn (#kleine), terwijl alle lange mensen nog aan de overkant stonden… Maar, op een ander punt in de kamer was het juist weer heel handig dat ik klein ben, haha!

Al met al geven we deze escape room een 8,7! We vonden ‘m echt super leuk! Dikke aanrader als je in de buurt van Arnhem woont.

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van Escape Room Arnhem,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “Super vette escape room in Arnhem: Museum Robbery!

  1. Leuk! Ik ga gelijk mijn vriendinnen opporren dat we deze snel moeten boeken!

    PS. Op de een of andere manier krijg ik jouw blog nooit goed in beeld; het rechtermenu staat helemaal over de blogtekst. Heb je wellicht anderen daar ook over gehoord en weet je wat ik er aan kan doen?

    1. Huh, nee, daar heb ik anderen nog nooit over gehoord. Kijk je mobiel of op je computer? Wat gek!

  2. Wat leuk! Wij hebben deze Escape Room toevallig ook laatst gedaan. Als kleintje (1.64) kwam ik prima door de laserstralen heen met instructies van mijn vriendinnen, juist voor de langere personen was het een grotere uitdaging. Ik vond het ook een leuke Escape Room, maar wel “rustig”. Soms moest je een beetje op elkaar wachten voordat je verder kon. Hints kopen was echt een hele afweging inderdaad, je hebt die minuten hard nodig! Met nog 3 minuten op de klok hadden we hem wel gehaald 🙂

    1. Dat is heel netjes, zeg!! Wij zijn helemaal niet door de stralen heen gekomen (uiteindelijk mocht er één iemand doorheen lopen van de instructeur en dat was ik toevallig), maar het moment daarna (dat ik 2 dingen in moest drukken, zeg maar 😉 ) lukte niet, omdat mijn armen te kort waren, zelfs mét de stok… Haha! Uiteindelijk nog maar een kaarsenkandelaar tevoorschijn getoverd en toen lukte het wel! Het is inderdaad wel een rustige escape room. Er staan nog wel wat escape rooms op de planning die ik niet ‘rustig’ verwacht 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.