escape-room-arnhem

Het is alweer een tijdje geleden dat we zo enthousiast waren over een escape room! Museum Robbery in Arnhem bestaat pas 3 maanden, maar is één van de leukste escape rooms die we tot nu toe speelden. Het is een uitgebreide, uitdagende escape room en het ontsnappingspercentage is slechts 50%! Wij kwamen er nét op tijd uit… Spannend! Ik vertel je snel meer.

Escape Room in Arnhem

Escape Room: Museum Robbery van Escape Arnhem
Plaats: Arnhem
Moeilijkheidsgraad: ★★★★☆
Aankleding: ★★★★☆

Aantal spelers: 2-8
Prijs p.p. met 4 personen: €22,50 – €27,50
Ontsnapt? Ja, in 59.59
Cijfer: 8,7

Museum Robbery kamer

Eigenlijk begint de escape room al, als je het terrein op komt rijden. Nee, hoor, grapje 😉 Het ligt alleen zo verlaten op een industrieterrein en toen we aankwamen was het heel mistig, dus het was allemaal lekker mysterieus. Bij de Museum Robbery kamer is het de bedoeling dat je een schilderij gaat stelen uit een museum én daarna uit het museum ontsnapt. Daarbij wordt er heel weinig gewerkt met slotjes (altijd +10) maar gaan dingen op een andere manier open. Daarbij mag je alles uit de kamers gebruiken!

Spannend & uitdagend

We kwamen er dus nét op tijd uit! Dat komt – denk ik – omdat het best wel een uitgebreide escape room is, met meerdere kamers. Wij vonden het super leuk dat er weinig met slotjes wordt gewerkt, maar dat je dingen juist open kunt maken met andere technieken.

Hints moet je kópen

De puzzels waren erg leuk! Ze waren zeker niet makkelijk, maar wel te doen. Zeker omdat je – zoals altijd – ook hints kun krijgen. Wat wel nieuw was voor ons, was dat je deze hints moest kopen. Normaal gesproken is een hint ‘gratis’, maar nu gingen er 2 minuten van je tijd af als je een hint kocht! Best veel! Dan denk je toch nog wel even na voordat je een hint koopt 😉 Maar ja, je wil ook niet te lang blijven hangen op een punt, met de angst dat je er helemaal niet uitkomt. Wij hebben uiteindelijk 4 hints gebruikt.

Ik was te klein…

Eén ding vonden we wel te moeilijk. Er wordt op een gegeven moment gebruik gemaakt van een laser (dat gebeurt wel vaker bij een escape room) en dat was voor ons echt (fysiek) onmogelijk, haha. Al hebben we wel echt gelachen toen ik als enige ergens doorheen was en mijn armen vervolgens te kort bleken te zijn (#kleine), terwijl alle lange mensen nog aan de overkant stonden… Maar, op een ander punt in de kamer was het juist weer heel handig dat ik klein ben, haha!

Al met al geven we deze escape room een 8,7! We vonden ‘m echt super leuk! Dikke aanrader als je in de buurt van Arnhem woont.

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van Escape Room Arnhem,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Share: