Escape Room Arnhem: Ontsnap binnen een uur uit een piramide!

In onze zoektocht naar de allerleukste Escape Room van Nederland zijn we deze keer beland in Arnhem. Een thuiswedstrijd dus. Super leuk! We kozen voor de Egypt escape room Arnhem, omdat dat verhaal ons super leuk leek! Je wordt namelijk opgesloten in een piramide, met als uitdaging om binnen een uur te ontsnappen. Maar… er zijn binnen de escape room meerdere ruimtes! Ik vertel je graag wat we van de Egypt escape room vonden!

Escape Room Arnhem

Escape Room: Egypt van Team Racing Against Puzzles
Plaats: Arnhem
Moeilijkheidsgraad: ★★★☆☆
Aankleding: ★★★★☆
Aantal spelers: 3-7
Prijs p.p. met 4 personen: €24-€27
Ontsnapt? Ja, in 52.06
Cijfer: 8,5

Egypt room

Het verhaal van deze escape room gaat over de farao Hor, die de Piramide van Doom liet bouwen door duizenden slaven. Toen de piramide na vijfentwintig jaar klaar was, nodigde Hor alle regiovorsten uit voor een test in zijn piramide. De vorsten moesten levend uit de piramide zien te komen, voordat ze zouden sterven van de honger. De vorst die als eerste ontsnapte, zou de heerser van heel Egypte worden. Aan de spelers de taak om ook op tijd uit de piramide te ontsnappen! Je hebt een uur de tijd…

Origineel: helemaal geen slotjes!

Wij vonden de Egypt escape room op sommige punten erg origineel! Hij is vrij uniek in zijn soort, omdat er – in tegenstelling tot de meeste escape rooms – helemaal geen slotjes gebruikt worden. Natuurlijk moet je wel dingen open maken, maar er komt geen sleutel of cijfercombinatie bij kijken. Zodra je een puzzel opgelost hebt, ‘springt’ de boel open. Leuk!

Daarbij hoef je bijna niks te zoeken en draait het bij deze escape room echt om het nadenken. De puzzels zijn heel goed te doen, hoor, maar het zijn écht puzzels, als je begrijpt wat ik bedoel. Daarbij gebruik je ook vaak de aankleding. Die is dus niet alleen heel erg mooi (helemaal in thema, natuurlijk!) maar ook functioneel.

Hun visie: het héle spel ervaren

Het is ons tot nu toe nog niet gebeurd, maar het lijkt me heel vervelend als je vrij aan het begin al vastloopt op het spel, waardoor je ‘m uiteindelijk maar voor de helft kan spelen. Aan de andere kant is het ook weer niet leuk om binnen een halfuur alweer buiten te staan. Oké, dan ben je snel en heb je een record, maar het gaat natuurlijk eigenlijk om het spélen.

Bij deze escape room proberen ze daarop in te spelen door je handige tips te geven (als je dat wilt!) als je vastloopt en door je juist geen tips te geven als je naar hun idee bijna bij de oplossing bent of heel snel gaat. Zo kregen wij op een gegeven moment te horen dat we tien minuten geen hints zouden krijgen, omdat we voorliepen op het tijdsschema. Dat vond ik erg fijn! Natuurlijk wil je ontsnappen (hallo, je bent fanatiek of je bent het niet!), maar uiteindelijk gaat het om het ervaren van het spel.

Wij vonden de Egypt escape room Arnhem heel erg leuk! Perfect om te spelen met je vrienden, als teamuitje of – zoals wij deden – op een regenachtige herfstdag. Aanrader!

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van TRAP Arnhem,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “Escape Room Arnhem: Ontsnap binnen een uur uit een piramide!

  1. Superleuk! Ik ken deze nog niet maar hij gaat op onze lijst! 😉 Vind zelf de escaperooms met (bijna) alleen maar slotjes niet zo leuk, hoe technischer het in elkaar zit, hoe beter! Ben daarom ook grote fan van de escaperoom Mathilda van Claustrophobia in Amsterdam, die heeft ook nauwelijks tot geen slotjes.

    Zondag gaan we een escaperoom in Bemmel doen, ken je die al?

    1. Ik snap je punt helemaal, Anne! Nee, die ken ik nog niet! En de Mathilda ken ik ook nog niet! Des te beter, meer te testen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.