Crime Lab, een super leuke Escape Room in Eindhoven!

escape-room-eindhoven

Als je m’n blog al langer volgt, weet je dat ik gek ben op Escape Rooms én dat ik op zoek ben naar de allerleukste Escape Room van Nederland. En die strijd wordt alsmaar groter! Afgelopen weekend testten we de Escape Room ‘Crime Lab’ in Eindhoven en die was weer érg leuk! En ik kan met trots vertellen: dit FBI team kwam eruit! Met een tijd van 54:36! Best netjes, al zeggen we het zelf.

Escape Room in Eindhoven

Escape Room: Escape Room Eindhoven
Kamer: Crime Lab
Plaats: Eindhoven
Moeilijkheidsgraad: ★★★☆☆
Aankleding: ★★★☆☆
Aantal spelers: 3-8
Ontsnapt? Ja, in 54.36
Cijfer: 8,6

Crime Lab

De naam van de kamer zegt het eigenlijk al: er is een crime lab ontdekt en de CSI stuurt jouw team erop af! De bende die erachter zit, heeft door dat jullie er zijn en daarom heb je slechts 60 minuten om uit het crime lab te komen, voordat ze terug zijn…

Het verhaal van deze Escape Room zit leuk in elkaar! Voordat je het hol van de leeuw ingaat, krijg je allemaal een FBI jasje aan. Een leuk detail om meteen mee in de stemming te komen! Je gaat de kamer in via een luik, waarna je via een korte glijbaan in het crime lab terecht komt. Super tof! Zodra het luik opent, gaat je tijd in!

Gratis tip van de dag: probeer in je kinderlijke enthousiasme niet met een rotgang van de glijbaan af te gaan, want de glijbaan is glad (zeker met een glad jurkje) en onderaan de glijbaan staat een kast… Totaal niet gevaarlijk voor een normaal mens, maar als je Marieke heet en nog weleens overenthousiast wordt, dan kan het zijn dat je blauwe plekken overhoudt aan de entree van deze Escape Room… Zucht.

Special effects

Het is altijd lastig om geen spoilers te geven en toch enthousiast te vertellen over een Escape Room! Crime Lab is in ieder geval leuk aangekleed. Ook bevat de kamer een aantal special effects en leuke originele opdrachten, die ik nog niet eerder had gezien. In de kamer zitten – zoals bijna altijd – genoeg sloten die geopend moeten worden, zowel met sleutels als met cijfercombinaties. En er moet flink gerekend worden! Leuk!

In deze kamer hoef je niet super veel te zoeken en is er vooral aandacht besteed aan logisch nadenken. Pluspunt, want hoewel ik niet vies ben van zoeken, vind ik het nadenkgedeelte altijd leuker. Wij deden deze Escape Room met z’n vieren en dat was een perfect aantal. Zo kon je soms opsplitsen, zonder dat het rommelig werd omdat je met teveel mensen een opdracht probeert op te lossen. De Escape Room heeft wat lastige opdrachten, maar is heel erg goed te doen! En anders kun je natuurlijk altijd om een hint vragen. Wij ontsnapten in 54.36!

Kortom: weer een aanrader!

Op zoek naar een leuke Escape Room bij jou in de buurt? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.