Super leuke Escape Room in Enschede!

escape-room-lets-escape-enschede

Wij zijn gek op spelletjes en een Escape Room is dan eigenlijk het ultieme spel. Daarom hebben we besloten dat we zoveel mogelijk Escape Rooms in Nederland gaan testen, om uit te zoeken wat nou de allerleukste Escape Room van Nederland is. In een Escape Room krijg je een uur de tijd om – door het oplossen van allerlei puzzels – uit de kamer te ontsnappen. Dit keer bezochten we de De wereld om in 80 dagen kamer van Let’s Escape in Enschede. En die bleek érg leuk te zijn!

Escape Room in Enschede

Escape Room: Let’s Escape
Kamer: Reis om de wereld in 80 dagen
Plaats: Enschede
Moeilijkheidsgraad: ★★★★☆
Aankleding: ★★★☆☆
Aantal spelers: 2-6
Ontsnapt? Nee
Cijfer: 8

Reis om de wereld in 80 dagen

De kamer Reis om de wereld in 80 dagen is gebaseerd op het boek van Jules Verne. Aan de spelers de taak om de reis sneller te maken dan Philaes Fogg en zijn metgezel Passepartout meer dan honderd jaar geleden deden. De kamer is dus gebaseerd op verschillenden landen. Ik vind het concept erg leuk bedacht!

De aankleding van de kamer is prima. Niet heel spectaculair en met weinig ‘special effects’, maar gewoon leuk en toepasselijk. Er zaten wel een paar hele toffe dingen tussen, die ik hier natuurlijk niet ga verklappen!

Minder zoeken, meer nadenken

Wat ik erg leuk vond aan het concept van Let’s Escape Enschede is dat ze expres het ‘zoeken’ in de kamers erg beperken. Er moeten wel wat dingen gezocht worden, maar het is – volgens de eigenaar – geen ‘paaseieren zoeken voor volwassenen’. De puzzels worden echt opgelost door heel goed na te denken. Ik vond dat extra leuk, want de laatste Escape Room die wij deden (eentje in Praag) was héél erg van het zoeken en ik vind het nadenken toch wel iets leuker dan het zoeken. Een beetje zoeken vind ik niet erg, hoor, maar dit was een welkome afwisseling!

Beter een uur spelen, dan na een halfuur al ontsnapt

Wij deden de Escape Room met z’n tweeën en dan kom je eigenlijk net wat handen tekort, zoals de eigenaar van tevoren ook al aangaf. Het is te doen, want we waren er bijna, maar met vier personen is de kans dat je ontsnapt wel veel groter. Uiteindelijk zijn we dus niet ontsnapt, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Sowieso zijn de Escape Rooms gebaseerd op het idee dat je beter een uur kan spelen dan dat je na een halfuur al klaar bent. Leuk!

Wij vonden het een erg leuke Escape Room en we geven ‘m een 8! Op dit moment zijn ze bij Let’s Escape Enschede twee nieuwe Escape Rooms aan het bouwen, dus ik ben érg benieuwd naar die kamers! Genoeg redenen dus om deze Escape Room eens uit te proberen!

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room heb ik getest in samenwerking met PR Enschede,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “Super leuke Escape Room in Enschede!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.