BESTE escape room tot nu toe: Groenlo in 1627!

escape-room-groenlo

Jongens, we speelden laatst veruit de BESTE escape room tot nu toe. Ik ben hier zoooo enthousiast over! Een spannend verhaal, een geweldige locatie en super verrassende elementen. Escape room Groenlo heeft alles in huis voor een top dag met je vrienden! Dit is waarom je deze escape room écht moet spelen.

Escape Room Groenlo

Escape Room: Groenlo in 1627 van Escape Room Groenlo
Plaats: Groenlo
Moeilijkheidsgraad: ★★★★☆
Aankleding: ★★★★★

Aantal spelers: 3-6
Prijs p.p. met 4 personen: €26
Ontsnapt? Ja, in 55.02
Cijfer: 9,5

Het verhaal achter Groenlo in 1627

In escape room Groenlo volg je het verhaal achter de Slag om Grolle, dat zich afspeelt in 1627. In het gebouw waar de escape room gevestigd is (midden in het centrum van Groenlo, oftewel: Grolle), zat in die tijd het verzet tegen de Spanjaarden, die op dat moment al 20 jaar heer en meester waren in Grolle. Je beste vriend Kobus komt met spannend nieuws: Prins Frederik Hendrik wil Grolle weer terug veroveren!

De hele stad wordt omsingeld door de Prins en zijn troepen. Maar jij komt erachter dat de leider van de Spanjaarden een complot smeedt om Frederik Henrik te vermoorden. De Prins moet gewaarschuwd worden! Maar de stad zit volledig op slot om de herovering af te slaan. Hoe zorg je ervoor dat je Prins Frederik Hendrik op tijd waarschuwt? Hoe kan je Grolle redden?

escape-room-groenlo

Wat vonden wij ervan?

Ik ga gewoon vast met de deur in huis vallen: dit was echt veruit de BESTE escape room tot nu toe! We hebben eigenlijk de hele tijd met open mond door het huis gewandeld en riepen steeds: ‘Dit is écht heel vet!’. Ferdi stak op een gegeven moment zelfs z’n duimen op, toen hij een camera ontdekte, zó enthousiast was hij. Dit is waarom je deze escape room echt moét spelen:

Het verhaal zit bizar goed in elkaar en je speelt echt een rol in het verhaal. De jongens die deze escape room hebben gebouwd hebben er zoooooveel tijd in gestoken. Het verhaal komt regelrecht uit de geschiedenis en je kan goed merken dat ze er een boel geschiedenisboeken op nageslagen hebben om alles goed uit te voeren. Super leuk! Het thema en verhaal passen ook perfect bij het pand. Eens een keer geen stoffig fabriekspand, maar echt een oud gebouw in het centrum, met een mooi verhaal.

Dat merk je ook in de aankleding. Want, wauw, wauw, WAUW, wat ziet die escape room er práchtig uit. Zodra de deur opengaat, waan je je in een andere tijd. Ze hebben hier zó goed over nagedacht en het zó mooi uitgewerkt. Ze vertelden op een gegeven moment dat ze zelfs de schroeven waarmee de boel in elkaar gedraaid zit, hebben weggewerkt, omdat ze die niet in die tijd hadden… Gewone spijkers mochten wél zichtbaar blijven. Geloof me, daar gaat ons escape room hart sneller van kloppen!

En dan natuurlijk de puzzels. Want zonder goede puzzels geen goede escape room. Gelukkig zit dat bij escape room Groenlo ook hélemaal goed. Zoals altijd verklap ik niet teveel, maar de puzzels waren leuk, soms lastig en ze pasten perfect in het verhaal en in de ruimte. Ik verklap je wél alvast dat er meerdere wendingen zijn en een héleboel verrassende elementen!

Beste escape room tot nu toe!

Je leest het: wij zijn SUPER enthousiast! We hebben er de hele weg naar huis nog over nagepraat. We konden heel goed merken dat deze escape room in elkaar gezet is door een groep jongens die echt passie hebben en gewoon heel erg hun best gedaan hebben om een écht goede escape room neer te zetten. Ze zijn súper lang bezig geweest met het bouwen (meer dan een jaar), maar dat merk je dan ook écht.

Ja, deze escape room krijgt een dikke vette 9,5 en staat keihard bovenaan de lijst! Ik hoop héél erg dat de heren binnenkort nog een andere escape room gaan bouwen. Want dan willen we die zeker niet missen. En tot die tijd: als je binnenkort een escape room wil spelen, speel dan deze. Je gaat er geen spijt van krijgen.

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van Escape Room Groenlo,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

9 thoughts on “BESTE escape room tot nu toe: Groenlo in 1627!

  1. Heel erg goede escape room. Ik was vooral erg blij met alle verschillende puzzels! Het verhaal maakte het wel af, om die reden is het ook zo’n goede escape room.

  2. Ook echt mooi dat de escaperoom ook echt in een gebouw zit wat met het verhaal te maken heeft. En zoals ook al een beetje te zien op het filmpje, alles is super mooi uit gewerkt.
    Echt de adrenaline stroomt door je lijf als je daar bezig bent!

    1. Goeie toevoeging, Sas!! Adrenaline had ik zéker! Daarom stootte ik ook m’n hoofd in een zeker… (hoe ga ik dit niet verklappen?) láág stukje…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.