Escape room Katwijk: een échte vuurproef!

escape-room-katwijk-inferno (1)

Ergens in Katwijk, om de hoek van het strand, bevindt zich een escape room, gebouwd door twee vrienden. Tijdens het borrelen kwamen Tim en Edwin op het idee om zelf een kamer te ontwikkelen, waarbij vooral de beleving centraal staat. En laat Edwin nou brandweerman zijn. Hoeveel beleving wil je hebben? Het thema was dus snel bekend. En ik kan je alvast verklappen: met die beleving zit het wel goed! Vandaag vertel ik je heel graag meer over deze vette escape room in Katwijk.

Escape Room Katwijk

Escape Room: Inferno van Timed Adventures
Plaats: Katwijk
Moeilijkheidsgraad: ★★★☆☆
Aankleding: ★★★★★

Aantal spelers: 2-8
Prijs p.p. met 4 personen: €30 – €33,75
Ontsnapt? Ja, in 55.28
Cijfer: 8

We worden ontvangen door Tim en komen terecht in een brandweerkazerne. Tussen de brandweerslangen en bijlen komen we meteen in de stemming. Tim – beter bekend als onze brandweercommandant – begeleidt ons naar de kleedruimtes en terwijl we ons allemaal in een brandweerpak hijsen, begint het spel meteen!

“Terwijl we ons allemaal in een brandweerpak hijsen, begint het spel meteen!”

Terwijl we een pand betreden waar mogelijk een brand woedt, moeten we telkens verslag uitbrengen aan onze commandant, Tim. Hij geeft ons informatie door zodra er meer bekend is en wij laten hem weten hoe het pand er van binnen uitziet en wat er gebeurt. Maar de vraag is: weten we de brand te blussen en het pand op tijd te verlaten? En zou het niet kunnen dat er ook nog ergens slachtoffers zijn?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: deze escape room is echt vet! Deze kamer is echt ontwikkeld vanuit een passie en dat merk je. Het thema is geweldig uitgevoerd en de beleving staat echt centraal. De inrichting, de outfits, de ontvangst, de communicatie tijdens het spel en zelfs de opbouw in de muziek en het licht: alles zorgt ervoor dat je helemaal in het spel zit!

“De kracht van deze escape room zit hem echt in de beleving.”

En dat is ook de filosofie van de mannen: deze escape room moet je echt beléven. Ze zorgen er dan ook voor dat iedereen het einde haalt (binnen de tijd of net niet). Dat vinden we altijd een pro, want je wilt tenslotte niet net voor het einde uit het verhaal gerukt worden.

escape-room-katwijk-inferno (2)

De kracht van deze escape room zit hem dan ook echt in de beleving en niet per se in de puzzels. Als ervaren en kritische escape roomers hadden we nog wel wat meer puzzels willen zien in deze kamer. Er zitten zeker genoeg ‘activiteiten’ en ‘handigheden’ in het spel, maar er wordt niet onwijs veel écht gepuzzeld. En die ‘activiteiten’ waren dan wél weer erg leuk uitgevoerd. Want ondanks dat zeker niet alles ‘voor handen lag’, was het wel altijd duidelijk wat het doel was en hebben we ons geen moment onwijs gefrustreerd gevoeld (en geef toe: dat gebeurt nog weleens in een escape room).

“Een dikke vette aanrader!”

Kortom: wij vonden Inferno een dikke vette aanrader! Deze kamer is geschikt voor het grote publiek: van beginner tot expert speler. Als je het leuk vindt om je helemaal onder te dompelen in het verhaal van een escape room, dan is deze kamer echt perfect voor jou.

O, enne: nu wil ik nog héél graag meer vertellen over dat SUPER vette special effect in de kamer, maar ik zal braaf m’n mond houden. Als je daar meer over wil weten, moet je ‘m zelf maar spelen 😉

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van Timed Adventures,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “Escape room Katwijk: een échte vuurproef!

    1. Ja, hè? Ik schrijf vooral veel blogs voor onze shops nu 😉 Maar deze escape room was echt heel erg leuk! Ik zou er graag nog meer over vertellen, maar ik hou me in, haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.