Escape Room Mill: The Cruise waar je nooit uit ontsnapt?

escape-room-the-cruise

Man, wat was het alweer een tijd geleden dat we met z’n vieren een escape room speelden. De laatste keer was na onze bruiloft en over die escape room moet ik zelfs nog schrijven! Gelukkig was het afgelopen donderdag weer tijd voor een uurtje puzzelen en zoeken. Samen met ons vaste test team (dat ik hieronder nu eindelijk eens aan jullie voor ga stellen) vertrokken we naar Mill om daar een gloednieuwe escape room van City Resort Hotels uit te testen. We kozen voor ‘The Cruise’ kamer en vandaag vertel ik je wat we ervan vonden!

Escape Room Mill

Escape Room: Escape Room Mill
Kamer: The Cruise
Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆
Aankleding: ★★★☆☆

Aantal spelers: 3-8
Prijs p.p. met 4 personen: €20
Plaats: Mill
Ontsnapt? Ja, in 49.25
Cijfer: 7

Het verhaal achter The Cruise

Bij City Resort Hotels kun je een heleboel verschillende toffe activiteiten doen en hun nieuwste aanwinsten zijn maar liefst 6 escape rooms. Wij werden uitgenodigd om één van die kamers te komen testen en op basis van de verhalen kozen we voor ‘The Cruise’. Toepasselijk, want naast het hotel ligt een relax cruise schip. Deze uitleg geeft de website over The Cruise:

Ai, iedereen kent het verhaal van de Titanic, maar dit is nog veel spannender! Ooit geweten dat er zoveel niet kan deugen aan een schip met een hoog relax level? Oog voor detail helpt je door deze waanzin te komen, waarbij het klasse verschil in de samenleving maar weer eens pijnlijk boven het spreekwoordelijke water komt. Kan je niet samenwerken, kies dan niet voor deze kamer want ontsnappen lukt je dan nooit.

escape-room-test-team

Slotjes en puzzels

Het verhaal staat niet echt centraal in The Cruise kamer. Van tevoren krijg je wel een filmpje met uitleg te zien, maar het verhaal komt verder niet echt terug. Door de aankleding is het wel meteen duidelijk dat je je in een cruiseschip bevindt. Maar ja, waar moet je beginnen, hè?

The Cruise is een ‘ouderwetse’ escape room, met gewone slotjes en cijfersloten. Maar laat je niet afschrikken door de hoeveelheid sloten, want ze worden op een leuke en grappige manier ingezet. Daarbij werkt het allemaal heel goed. Dat klinkt misschien logisch, maar bij nogal wat escape rooms blijft er soms iets hangen, wat echt afdoet aan het spel en de focus waar je in zit. In deze escape room was dat in geen geval zo. Als het open moet, gáát het ook open.

De puzzels waren allemaal logisch, niet zo moeilijk en goed te volgen. Ook zaten er originele elementen in de puzzels. Geen frustratie momenten over de puzzels, dus! Dat maakt The Cruise kamer een perfecte kamer voor families (met jongere kinderen) en beginners.

Sfeer en verhaallijn

Wel misten we een beetje de sfeer van het cruise schip. Deze escape rooms zijn allemaal in heel korte tijd gebouwd (ongeveer een halfjaar voor 6 escape rooms is écht heel erg snel) en dat merkten we in The Cruise kamer wel een beetje. Met nog een beetje meer afwerking in de aankleding en een wat duidelijkere verhaallijn (zodat je ook weet wat het verhaal is, wie je bent en waarom je moet ontsnappen) zou de sfeer van de escape room nog wat beter kunnen worden neergezet.

Voor de korte tijd die dit team heeft gehad om de escape rooms neer te zetten, zeggen we wel: petje af. The Cruise kamer stond bij de maker ook bekend als een wat makkelijkere kamer (wij hadden ‘m vooral op verhaal gekozen), dus daar zijn wij het helemaal mee eens. Deze kamer is perfect voor beginners, families met jonge kinderen of bijvoorbeeld een kinderfeestje. En er zijn dus nóg 5 andere kamers, met de thema’s Winter, Zomer, New York, Londen en (de persoonlijke favoriet van de maker): Pub.

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van Escape Room Mill,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.