Escape Room Otterlo: ontsnap uit een echte Dakar race rally auto!

escape-room-otterlo

Afgelopen weekend testten we een hele bijzondere Escape Room: de Dakar Escape Room in Otterlo. Die is namelijk ontstaan doordat de oprichter zélf meedoet aan Dakar races. Ook hij stond klaar voor de Dakar race in 2008, maar helaas werd deze afgeblazen vanwege gevaar voor aanslagen. In het verhaal van deze escape room doe je als team tóch mee aan de Dakar race van 2008, maar midden in de loodzware race crasht de auto… Weten we te ontsnappen binnen een uur?

Escape Room in Otterlo

Escape Room: Dakar van Otterlo Events
Plaats: Otterlo
Moeilijkheidsgraad:  ★★★★☆
Aankleding: ★★★★☆

Aantal spelers: 3-8
Prijs p.p. met 4 personen: €22,50
Ontsnapt? Ja, in 54.15
Cijfer: 8

Dakar Escape Room

Het verhaal achter de Dakar escape room vind ik echt super tof! Het geeft toch wat extra’s als hij gemaakt is door iemand die zelf écht meedoet aan de Dakar race. Het spel begint dus als je net gecrasht bent met je auto. De enige manier om te ontsnappen is via een grot… Door het oplossen van puzzels kraak je codes, die je vervolgens weer op de slotjes in kunt voeren. Je hebt – zoals bijna altijd – een uur om te ontsnappen!

escape-room-otterlo

Super vette aankleding!

Wat echt héél vet is aan deze escape room, is het thema en de aankleding! Die is gewoon heel vet én functioneel. Het begint al met de ingang: je begint de escape room in een echte rally auto! Die zit natuurlijk muurvast (want je bent gecrasht) dus aan jou de taak om te ontsnappen! Daarnaast is er nog veel meer decoratie die te maken heeft met de race én er zijn meerdere kamers, wat ik altijd erg leuk vind. Door de mooie aankleding zit je meteen in het verhaal en dat maakt de sfeer van de escape room helemaal af!

Puzzels & slotjes

De puzzels zijn heel goed te doen, al moesten wij als team wel even inkomen. We begonnen niet zo lekker en waren een beetje uit vorm, vonden we zelf 😉 Maar dat mocht de pret niet drukken. Door het oplossen van puzzels krijg je codes, waar je dingen mee open kunt maken. Er werd veel met slotjes gewerkt (you love it or you hate it). Ik vond het zelf leuk voor de afwisseling, omdat we de laatste keren juist escape rooms hadden die heel weinig met slotjes werkten.

Gelukkig maakten we daarna een inhaalslag, waardoor we uiteindelijk toch in 54.15 minuten uit de escape room ontsnapten! Nou, toen haalden we wel even opgelucht adem, hoor! 🙂

Al met al dus weer een hele leuke escape room met een tóp thema! Aanrader als je op zoek bent naar een leuk uitje voor een dagje met vrienden, een vrijgezellenfeest of een teamuitje. Overigens heeft Otterlo Events nog véél meer leuke activiteiten (van een helikopterdropping tot bubble voetbal en buggy rijden), dus dat is een aanrader voor als je in de buurt van Otterlo woont!

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van Otterlo Events,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

6 thoughts on “Escape Room Otterlo: ontsnap uit een echte Dakar race rally auto!

  1. In Oss kun je op loop-afstand van de Escape room voor 2,50 euro de hele dag parkeren en in de Houtstraat kun je hele lekkere koffie bij De Meester drinken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.