Escape Room Vrijland Arnhem: ontsnap uit een krakerspand!

escape-room-arnhem

Na maar liefst een maand lang niet spelen, werd het hoog tijd voor weer een nieuwe escape room! We speelden Escape Vrijland, in Arnhem, waarbij je moet ontsnappen uit een krakerspand. Deze escape room draait helemaal om het thema van de zeer bijzondere locatie: Landgoed Vrijland. Eigenlijk begint het dus al bij binnenkomst. Maar… wat vonden we ervan?

Escape Room in Arnhem

Escape Room: Vrijland van Escape Vrijland Arnhem
Plaats: Arnhem
Moeilijkheidsgraad: ★★★★☆
Aankleding: ★★★★☆
Aantal spelers: 2-8
Prijs p.p. met 4 personen: €22 – €24
Ontsnapt? Ja, in 53.09
Cijfer: 8,3

Escape Vrijland

Wij waren al heel vaak langs Landgoed Vrijland gereden en vroegen ons altijd al af wat er te doen was in dat enorme landhuis. Nou, je kunt er dus een escape room spelen, maar het verhaal achter het landgoed is heel bijzonder! Het bestaat al sinds de 19e eeuw, begon als woning voor rijke families en werd daarna een klooster. In de Tweede Wereldoorlog speelde het landgoed een (mysterieuze?) rol en daarna werd het het hoofdkwartier van de luchtmobiele brigade. Op dit moment is het in handen van defensie, maar het heeft jaren leeg gestaan…

De makers van deze escape room spelen daar leuk op in en hebben het thema van de escape room er helemaal bij aan laten sluiten. Super leuk! In het spel worden jullie namelijk krakers van het pand. De gemeente heeft laten weten dat het pand snel ontruimd moet gaan worden, dus je hebt één uur de tijd om te ontsnappen, voordat de ME iedereen op komt pakken.

escape-room-arnhem

Wat vonden we ervan?

Het spelen van deze escape room begon al heel leuk, omdat de gastheren erg enthousiast en betrokken zijn. Ze vertelden honderd uit over de locatie, hun escape room en de gedachte erachter. We kwamen meteen helemaal in de stemming!

We vonden het super leuk dat de locatie en het thema van de escape room zo goed met elkaar verbonden zijn. Daardoor stap je niet ineens in een compleet andere wereld zodra je de kamer in komt, maar begint de ervaring eigenlijk al bij de voordeur. De kamer bestaat uit een heleboel leuke puzzels, die erg aansloten bij ons denkniveau. De puzzels waren gevarieerd; van reken- tot taalkundige puzzels en simpelweg goed zoeken. Wij vonden het niveau van de puzzels eigenlijk helemaal goed, maar het slagingspercentage is de laatste maanden slechts 25-30%, wat best weinig is.

Een dikke, vette 8,3

De escape room bestaat uit meerdere ruimtes (hoeveel precies zeggen we er natuurlijk niet bij) en ik vond het erg leuk dat je ook echt items nodig hebt uit andere kamer(s) om volgende puzzels op te lossen. Vaak worden bepaalde ruimtes namelijk niet met elkaar verbonden. Verder wil ik niet teveel verklappen, maar laat ik nog wel even zeggen dat ik de geluidseffecten erg leuk vond.

Deze escape room bevat veel slotjes, wat niet positief of negatief is, maar het moet je wel liggen. Ikzelf kan een kamer met slotjes op z’n tijd erg waarderen, maar ik vind de afwisseling met kamers zonder slotjes ook erg leuk.

Al met al een hele leuke escape room. Zeker een bezoekje waard als je in de buurt van Arnhem bent. We geven ‘m een dikke, vette 8,3!

Op zoek naar een leuke Escape Room bij jou in de buurt? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van Escape Room Vrijland,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.