The Prison Cell escape room: ontsnap uit een gevangenis!

escape-room-the-prison-cell

Man, man, man wat spelen we de laatste tijd goede escape rooms. Het wordt druk aan de top van het overzicht! Maandenlang stond dezelfde escape room op één, maar ondertussen is de hele top drie alweer heel erg veranderd. Helemaal niet erg natuurlijk, want wij worden super enthousiast van al die leuke nieuwe kamers. Dit keer speelden we er eentje in een andere samenstelling dan normaal, namelijk met mijn zwager en schoonzusje. Het werd ‘The Prison Cell’ escape room in Zwolle en we waren alle vier heel erg enthousiast! Ik vertel je er snel meer over.

Escape Room in Zwolle

Escape Room: The Prison Cell van The Great Escape
Plaats: Zwolle
Moeilijkheidsgraad: ★★★★☆
Aankleding: ★★★★★

Aantal spelers: 3-6
Prijs p.p. met 4 personen: €28,75
Ontsnapt? Ja, in 57.50
Cijfer: 9,0

Het verhaal van The Prison Cell

In The Prison Cell worden jij en je teamgenoten opgesloten als verdachte wegens een verdwijning. Twee zeer strenge gevangenisbewaarders – L. J. Hoffner en J.P. Muller – zwaaien hier hun scepter. Het probleem: als je eenmaal in deze gevangenis zit, hoef je er niet op te rekenen dat je ‘m ook weer mag verlaten… Ontsnappen is dan ook de enige optie. En hiervoor heb je een uur de tijd.

Wat vonden we ervan?

EINDELIJK speelden we een escape room met een gevangenis thema. Dat stond toch al wel heel lang op onze bucket list, hoor. En wat was het gaaaaf! Ik vind het – zoals altijd – weer super jammer dat ik niet teveel kan verklappen, maar laten we het erop houden dat het een spannende ontvangst was (met een zeer goede acteur!), waardoor we meteen helemaal in het verhaal zaten! Daarna word je opgesloten in een echte gevangenis en is het aan jullie om te ontsnappen.

Ontsnappen gaat natuurlijk middels verschillende puzzels. Het waren er best veel en ze waren ook lekker gevarieerd. Qua moeilijkheid waren ze eigenlijk perfect. Prima te doen, maar ook voldoende uitdaging. Daarbij waren er meerdere ruimtes, maar hoeveel precies, dat zeg ik natuurlijk niet.

De aankleding is heel mooi en past perfect in het verhaal. En de attributen waren niet alleen goed passend, maar ook nog eens nuttig in de opdrachten.

escape-room-zwolle

40% ontsnapt

Het slagingspercentage van deze kamer is 40% en de recordtijd was – toen wij ‘m speelden – precies 28.00 minuten. The Prison Cell is een hele leuke kamer. Wij hadden een gemixte samenstelling (m’n zwager had nog nooit een escape room gespeeld en wij natuurlijk al heel vaak), maar we vonden ‘m allemaal super tof!

Met extra props voor het spannende begin, dat erg goed gespeeld werd! 😉 Een dikke vette aanrader als je een keer (in de buurt van) Zwolle bent!

The Great Escape ligt in het centrum van Zwolle, maar je kunt er gratis parkeren. Ze hebben nog twee andere kamers: The Mail Room (geschikt voor beginners) en The Experiment (voor wie van spannende escape rooms houdt).

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van The Great Escape,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “The Prison Cell escape room: ontsnap uit een gevangenis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.