escape-room

Logisch maar helaas: ik mocht geen foto’s maken, dus dit is het enige wat ik jullie kan laten zien.

Al sinds ik er jaren geleden een keer over las, wil ik een keer ontsnappen uit een escape room. Ook Geert, Ferdi en Nicole waren er al tijden enthousiast over en dus gaven we het Ferdi voor zijn verjaardag. Gisteren was het eindelijk zo ver en gingen we naar ExitGame in Rotterdam.

Wat is een escape room?

Een escape room is een kamer waarin je met een groep mensen wordt opgesloten en waaruit je moet proberen te ontsnappen door puzzels op te lossen. Je krijgt een uur de tijd om alle puzzels op te lossen en de uiteindelijke sleutel (van de deur) te vinden. Het spel is echter zo moeilijk dat maar weinig mensen daadwerkelijk ontsnappen binnen de tijd. De eerste escape room werd in 2007 geopend in Japan en inmiddels vind je ze over de hele wereld.

Wat vond ik ervan?

In één woord: GEWELDIG! Ik had al verwacht dat het leuk zou zijn, maar dit overtrof al mijn verwachtingen. Een soort ‘Wie is de Mol’, maar dan zonder de Mol (gelukkig maar, anders ontsnap je nooit). Ik wil er natuurlijk niet teveel over verklappen, maar we moesten een héleboel puzzels oplossen. In de hele kamer lagen een heleboel slotjes die vast zaten. Om de sleutels of cijfercombinaties te bemachtigen moesten we een boel dingen oplossen. En dat terwijl we het uur begonnen terwijl we met handboeien zaten vastgeketend aan de muur!

Ferdi, Nicole, Geert en ik waren een goed team, zo bleek. De eerste 20 minuten waren een beetje wennen (want waar zoeken we nou eigenlijk naar?) maar daarna ging het als een speer. Alleen het verkrijgen van de laatste sleutel ging wat langzamer, want anders… hadden we het record verbroken! Volgens de eigenaar vergaderden we nét iets te lang over hoe we het gingen aanpakken.

Uiteindelijk ontsnapten we in 36.50 minuten! Het record is 31.05 minuten, maar aan de Facebookpagina te zien (en volgens de eigenaar) is 36.50 minuten echt heel snel! En maar 14% van de mensen ontsnapt überhaupt…

Ook was ik veruit het meest enthousiast. Niet omdat de anderen het niet geweldig vonden (dat vonden ze wel), maar omdat ik diegene was die zo ongeveer van sleutel naar sleutel STUITERDE van enthousiasme. Ik vond het zó leuk!

Dit is echt een hele grote aanrader! De prijzen liggen vrij hoog, maar er is regelmatig een aanbieding (wij kochten tickets via Groupon!). En geloof me, als je van spelletjes houdt, MOET je dit echt doen! Dit is het ultieme spel! Ik wil nog een keer naar een escape room! *einde te enthousiast bericht*

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

Share: