Waarom je écht eens naar Europa-Park moet als je fan bent van attractieparken!

europa-park

Als je mijn blog volgt, weet je waarschijnlijk wel dat wij groot fan zijn van pretparkenThemaparken zijn favoriet! Het liefst met écht mooie attracties met mooie decoratie erbij. En daarom wilden we al heel lang een keer naar Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland en na Disneyland Parijs het best bezochte attractiepark van Europa! In juli gingen we er eindelijk naartoe en ik vertel je graag waarom jij er ook naartoe zou moeten!

Themagebieden van verschillende landen

Het concept van Europa-Park is zó leuk! Het park is opgedeeld in verschillende themagebieden die verwijzen naar een specifiek Europees land. De attracties hebben vervolgens iets te maken met het specifieke land én in elk land zijn restaurantjes met gerechten die je in dat land kunt eten. Hoe leuk is dat?! In Nederland heb je bijvoorbeeld een attractie met piraten in Batavia en kun je poffertjes eten. In Zwitserland had je een bobbaan en in Duitsland kon je bratwurst eten. Daarbij zijn de gebieden ook helemaal ingericht naar de landen. Echt alsof je je even in Griekenland, IJsland of Spanje waagt! Heel erg leuk!

europa-park

Hele vette attracties

En er waren me toch een partij goede attracties! We waren echt onder de indruk! Er is echt voor ieder wat wils. Er zijn héle goede achtbanen (en stiekem zijn we in de engste niet eens geweest, maar er zijn echt héle hoge, dus snelheidsliefhebbers kunnen hun hart ophalen!), maar ook echt hele móóie attracties en veel leuke dingen voor kinderen. Je kunt je er echt prima meerdere dagen vermaken! Dat deden veel mensen ook, maar helaas hadden wij maar één dag en daarom was het zaak op optimaal onze tijd te benutten! Daarom hebben we ook gebruik gemaakt van het bekende fastpass-systeem, waarbij je ‘digitaal’ in de rij blijft staan, terwijl je ondertussen een andere attractie bezoekt. Dit fastpass-systeem werkt in Europa-Park namelijk bij onze favoriete attractie: Voletarium!


Voletarium

Onze favoriete attracties

1. Voletarium

Stipt op nummer één staat de nieuwste attractie: Voletarium. Daarbij ga je in stoeltjes zitten, waarmee je door een virtuele wereld vliegt. Ik heb geen idee hoe ik dit beter uit moet leggen, maar het is zoooo gaaf! We zijn er echt wel drie keer in geweest. Kippenvel! Het heeft allemaal speciale effecten met water, geur en wind. Echt alsof je zelf even op dat gedeelte van de planeet bent!

2. Atlantica Supersplash

Je eindigt zeiknat (ik had het idee dat de hardste waterstraal maar af en toe aanging, zodat je niet zeker weet of je écht nat wordt of een beetje, maar drie keer raden of ‘ie bij ons aanging… JA!), maar het was super warm die dag, dus dat was stiekem wel lekker!

europa-park

3. Spookslot

Een spookslot waar je in karretjes doorheen gaat. Er zijn een boel speciale effecten en je schrikt je soms een ongeluk als er ineens water tegen je been wordt gespoten of als er op je karretjes ‘geklopt’ wordt. Erg leuk!

4. Tiroler boomstammen

Altijd leuk! Zeker als het warm is!

5. Wodan houten achtbaan

Houten achtbanen zijn onze favoriete achtbanen. De Wodan is erg populair, dus bezoek ‘m meteen of juist later op de middag.

europa-park

Leuke shows

Naast attracties zijn er in Europa-Park ook een heleboel leuke shows! Omdat we maar één dag hadden, hebben we ook maar één show gezien, maar die was kwalitatief veel beter dan ik had gedacht! Ik vond het echt heel leuk! Wij gingen naar de show Let’s Celebrate, een show met allemaal rock ’n roll liedjes van Elvis, opgevoerd door vier zangers en nog een boel danseressen. Heel tof! Ik ben gek op die muziek, dus deze show was echt mijn ding! Maar er zijn nog veel meer soorten shows, die je allemaal gratis kunt bezoeken.

Flexibele openingstijden

Ook een slim punt in Europa-Park: het park heeft flexibele openingstijden. Normaal gesproken is het open van 9.00 uur tot minstens 18.00 uur, maar als het druk is, blijven ze gewoon langer open! Toen wij er waren, bleef het park open tot 19.00 uur. Op die manier heb je meer kans om alle attracties te bezoeken die je gedaan wilt hebben. Super slim!

europa-park

Griekenland

Tip: logeer goedkoop op de camping!

De kaartjes voor het park zijn natuurlijk al vrij prijzig, dus met een overnachting erbij wordt het al snel een duur tripje. Maar daar heeft Europa-Park wat op gevonden, want er is ook een camping, die maar liefst 24 uur per dag open is! (Wat heel fijn was, want wij kwamen in een horror file en kwamen pas om half 2 ’s nachts aan.) Inchecken doe je zelf, want het werkt eigenlijk hetzelfde als op een parkeerplaats. Je krijgt een kaartje bij de slagboom en betaalt wanneer je weer weggaat. Ik vond het echt ideaal! De camping is leuk aangekleed in country stijl en ondanks dat er veel mensen waren, was het rustig en heb ik heerlijk geslapen! Meer informatie en de prijzen vind je hier.

Ik vond ons tripje naar Europa-Park super leuk en ik vind het echt een aanrader! Met een nachtje op de camping erbij was het een hele fijne mini vakantie! Ik zou zeker nog eens terug willen! Kende jij Europa-Park al?

♥ Mariek

Ik was in Europa-Park op uitnodiging van Europa-Park zelf.
De entreekaartjes heb ik daarom van hen gekregen. De rest heb ik gewoon zelf betaald.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “Waarom je écht eens naar Europa-Park moet als je fan bent van attractieparken!

    1. Ja snap ik! Ik zou 2 dagen ook echt top vinden, denk ik! Dan heb je ook meer tijd om alle attracties te doen en tussendoor een showtje mee te pakken!

  1. Ja dat lijkt me geweldig dat park en ik zou er best eens met de zoons naar toe willen. Wat waren jullie kwijt voor een dagje met overnachting?
    Groet, Nicole

    1. Ik heb het dit keer helaas niet bijgehouden! En ik weet het ook niet precies meer. Maar de prijs van de overnachting die op de site staat, klopt wel gewoon! Verder heb je dan nog brandstof en eten natuurlijk. Maar volgens mij mocht je ook eten meenemen het park in, dus dan kun je bijvoorbeeld ook je lunch meenemen! Scheelt weer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.