Trijntjes jurk? Ik heb het liever over Wenen!

Terwijl Nederland het vooral druk heeft met het belachelijk maken van Trijntjes jurk (of die andere jurk, of het broekpak, ik houd het allemaal niet meer bij), praat ik veel liever over de stad waar dit jaar het Eurovisie Songfestival gaat plaatsvinden: Wenen! Bijna twee jaar geleden stopten Geert en ik tijdens onze roadtrip door Slowakije, Hongarije en Polen ook even in de Oostenrijkse hoofdstad.

Hoewel het zo ongeveer 1000 graden was, vermaakten we ons prima in het Schönbrunn Paleis (je weet wel, van Sisi!), de Koninklijke grafkelder en in de stad zelf. Wenen is een romantische stad met een echte koffiehuiscultuur. Een stad vol tierelantijntjes, leuke randjes aan de gevels en crèmekleurige standbeelden en fonteinen. Zeker een aanrader!

Wil je meer informatie over Wenen? Ik schreef eerder al een blog over de stad!

Ben jij al eens in Wenen geweest?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Westwing.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

 

8 thoughts on “Trijntjes jurk? Ik heb het liever over Wenen!

  1. Ik ga in juni een aantal dagen naar Wenen! Lang geleden ben ik er wel eens geweest maar ik heb heel veel zin om terug te gaan! 🙂

    1. Leuk! 🙂 Ik denk dat wij er ook nog weleens naar teruggaan. Het was toen zo warm dat we niet heel veel konden bekijken!

  2. Toevallig vorig jaar zomer voor het eerst in Wenen geweest en zeker onder de indruk geraakt van deze bijzondere mooie stad! Prachtige gebouwen, inderdaad die koffiehuiscultuur (heerlijk!), de vele fonteinen en vooral het sfeertje hebben me aangenaam verrast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.