Even over… hardlopen

hardlopen

Ongeveer een halfjaar geleden besloot ik dat ik weer wilde gaan hardlopen. Ik deed toen aan paaldansen en pilates, maar miste mijn conditie. Ik rende in 20 weken tijd precies 14 keer. Nou, geloof me, dat doet niet echt wonderen voor je conditie. Ik stopte 6 weken met hardlopen en begon met Kayla. En dat blijkt dus wél wonderen toe doen voor je conditie. Of het helpt in ieder geval mee. Inmiddels heb ik Kayla’s pre-training achter de rug en zit ik in week 2 van de bikini body guide. En ik besloot vorige week maandag: ik ga weer eens hardlopen.

Dat ging ineens verbazingwekkend makkelijk. Het rondje (3 km) waarin ik die 6 weken ervoor nog 2-3 keer moest wandelen, liep ik nu in één keer uit. De fanatiekeling kwam in mij naar boven… zou ik dan ook weer 5 km achter elkaar kunnen rennen, zonder wandelen? Dat probeerde ik de donderdag erna uit. JA! In maar liefst 40:35 minuten, maar hé, zonder wandelen en ik was niet kapot daarna! Nu ik aan één stuk door kon rennen zonder het gevoel dat mijn longen uit mijn lijf barsten (astma, jeej) was hardlopen ineens een stuk leuker!

De maandag erop liep ik weer 5 km en nu probeerde ik wel kapot te gaan. Gewoon, om even te kijken welke tijd ik dan zou lopen. 38:09 minuten. Oké, we zijn er nog laaaaaaang niet, maar dat is al een betere tijd. Klein detail? M’n knieën waren een beetje boos op me. Lekker eigenwijs ook, want hardlopen is super zwaar voor je gewrichten en moet je natuurlijk opbouwen. Dat was de enthousiasteling in mij even vergeten. Woensdag rende ik daarom maar een langzame 4 km met veel rekken en strekken tussendoor (lekker door de regen). M’n knieën waren me dankbaar.

En nu? Ik heb de smaak van het rennen weer aardig te pakken en om die stok achter de deur te houden, heb ik me ingeschreven voor een hardloopwedstrijd. 19 december rennen we de Linschotenloop. We? Ja, want ik ren de 5 km en Geert de… HALVE MARATHON! Voor het eerst! O mijn god.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

4 thoughts on “Even over… hardlopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.