Fijne serie: Borgen

De laatste weken zitten we weer helemaal in de crimi’s. Bijna elke avond kijken we één of twee afleveringen. Verder kijken we eigenlijk geen tv, dus wat dat betreft gaat het nog wel, maar het betekent wel dat de series niet aan te slepen zijn. Tot nu toe vermaken we ons nog prima met de bibliotheek van mijn schoonouders: schappen vol met crimi’s. Maar deze keer gaven ze ons iets anders mee: politiek!

Ik heb The Killing verslonden, maar vond het politieke gedeelte wel het minst leuke aan de serie (als ik echt iets moet kiezen). De serie die we meekregen, Borgen, gaat echter helemaal over politiek! Omdat mijn schoonouders zo positief waren, gaf ik het een kans en damn, nu ben ik verslaafd. Inmiddels hebben we het eerste seizoen (10 afleveringen) uit en ik had nooit gedacht dat het zó spannend zou zijn!

Liefde, spanning, romantiek en de keiharde journalistiek en smerige politieke spelletjes. Borgen heeft het allemaal. Het geweldige acteerwerk zorgt ervoor dat je het écht niet kan laten om de volgende aflevering ook te kijken.

Ik vind het journalistieke en politieke wereldje van Borgen fascinerend en ben ervan overtuigd dat het in Nederland ook (deels) zo werkt. O, en verwacht maar geen super happy Hollywood einde, want daar doen Scandinavische series niet aan.

Oooooo, wat is het spannend! Morgen beginnen we meteen met seizoen 2.

Borgen zien? Koop ‘m hier bij Bol.com.

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “Fijne serie: Borgen

    1. Leuk, hè? Ik ben nu bij de 7e aflevering van seizoen 2 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.