FIT FOR SUMMER: Wat zit er in mijn koelkast?

Koelkast1

Ik had boodschappen gedaan, was de koelkast aan het volladen en bedacht me ineens dat daar wel een leuk artikeltje in zat. Wat zit er in mijn koelkast? Ik heb maanden geleden weleens ergens drie koelkasten van diëtisten gezien en dat vond ik erg leuk en inspirerend, dus hopelijk vinden jullie het ook leuk om eens in mijn koelkast te kijken. Hij is nog goed gevuld, want ik heb hier dus net boodschappen gedaan. Let’s go!

Koelkast2

Koelkast 3

Mijn koelkast als ‘ie goed gevuld is! Lekker kleurrijk, hè? Daar houd ik van! Op het bovenste schap zie je boter (gebruiken we bijna nooit, maar toch handig om te hebben), jonge kaas, een doosje eieren en vier rode paprika’s. Wij zijn allebei nogal gek op paprika’s en dan vooral de rode kleur. We eten ze rauw en gebakken, maar rauw vind ik ze het lekkerst.

Op het tweede schap zie je yoghurt (we verbruiken ongeveer 2 pakken per week), broccoli, een tros bananen, een courgette en een komkommer. Overigens hebben we ook een plantje waar cherry-tomaatjes aan groeien, dus die eten we lekker vers!

Koelkast4

En… de la! Vol fruit, omdat we nog steeds geen mooie, grote fruitmand hebben gevonden. En ach, ik vind het er wel vrolijk uitzien, zo’n la vol kleur! In deze la zie je een heleboel perssinaasappelen, appels en (verstopt onder die ene appel) mineola’s. Het lijkt nu alsof er twee mineola’s liggen, maar er ligt een hele zak.

Koelkast5

Boven in de deur… of eigenlijk ‘het deurtje’ want wij hebben maar zo’n ‘halve’ koelkast helaas: kruidenkaas en knoflook. Knoflook eten we niet heel vaak (en kruidenkaas daardoor ook niet), omdat we allebei nogal panisch zijn voor een slechte adem. En als juf/meester wil je alles behalve dat, geloof me.

koelkast6

In het bovenste schap van de deur wat ongezonde dingen: ketchup, frietsaus, mosterd, chocoladesaus en tomatenpuree. De chocoladesaus hebben vrienden hier laten staan toen ze een toetje maakten bij ons thuis en staat er eigenlijk al wel even en de tomatenpuree beviel niet zo. Normaal gesproken hebben we hele simpele, maar deze (met gekke kruiden) haalden we bij een andere winkel omdat we ‘m vergeten waren.

Koelkast7

En de rest van de deur. Hier zie je twee soorten limonadesiroop, magere yoghurt en melk. Vroeger dronk ik élke dag (lees: de héle dag) limonadesiroop, maar sinds een aantal maanden drink ik eigenlijk alleen nog maar water en thee. Want in siroop zit dus best wel heel veel suiker. De casis-smaak gaat nu wel een stuk minder snel, want Geert drinkt liever sinaasappel!

Koelkast8

En als laatste ons kleine vriesvakje. Later, als ik groot ben, wil ik zo’n grote vriezer in de schuur. Ideaal lijkt me dat. En heel zuinig bovendien, omdat we dan veel meer restjes kunnen invriezen en vlees kunnen inslaan. Maar goed, tot die tijd doen we het met ons vriesvakje. Waar ongemerkt toch best een hoop inkan. Hier zie je snackmix (zodat we toch een hoop smaakjes in ons vriesvakje hebben), frikadellen (voor Geert, want daar kan ik niet zo goed tegen), een hoop vlees (in kleine zakjes want met bakje en al past het niet) en een restje spätzle  (Oostenrijkse/Duitse pasta, héél lekker!).

Boodschappen doen we trouwens altijd bij de Aldi. Dingen die de Aldi niet heeft, kopen we bij Albert Heijn en dingen die we vergeten zijn, kopen we bij de Spar (lekker dichtbij, maar veel te duur).

En dan hebben we de hele koelkast gehad! We doen ons best om zo gezond mogelijk te leven en dat zie je dan ook wel terug in onze koelkast, denk ik. Maar dat wil niet zeggen dat we geen ongezonde dingen hebben, hoor! Er ligt altijd wel wat chips of een pak koekjes in de kast. Maar ja, die hoeven niet in de koelkast…

En? Lijkt de inhoud op de koelkast op die van jou? Wat heb jij altijd in de koelkast liggen? Ik ben benieuwd!

Follow my blog with Bloglovin

7 thoughts on “FIT FOR SUMMER: Wat zit er in mijn koelkast?

    1. Tja, waarom ligt de knoflook eigenlijk in de koelkast bij ons? Géén idee! Een donkere plek is inderdaad veel beter! Tnx voor de tip! Enne: qua fruit wachten we nog een op mooie fruitschaal 🙂

  1. Leuk artikel! En ja, wij hebben sinds kort een fruitmand dus nu ligt onze voorraad daar te pronken. Sausjes zul je bij ons haast niet vinden, behalve mosterd maar verder zijn we niet zo van de sausjes. Ook hier veel producten van de Aldi of de Lidl en verder de AH of de Supercoop…

  2. Leuk om te zien, lekker veeeeel fruit! Ik heb alleen tomaat en komkommer in de koelkast, appels en sinaasappels en banaan liggen op de schaal. Die van ons is van Ikea trouwens, van aluminium en fijn groot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.