5 health vragen aan… Chris van Fitgirlcode.com!

Ik ben absoluut geen health expert (verre van dat), maar blog wel graag over mijn hobbelige weg naar een gezonder leven. Het nieuwe Bye Bye Buikje 2.0 leek me de uitgewezen kans om wat échte experts aan de tand te voelen over hun eetdagboek, sportregime en… de stomste health trend van dit moment.

Deze week: Chris van het zeer populaire Fitgirlcode.com. De blog, die opgezet werd door Christel en Aranka, leek er inééns te zijn en heeft de harten veroverd van een groot aantal fitgirls, zoals de meiden genoemd worden. 

Algemeen

Naam: Christel
Leeftijd: 30
Blog: www.fitgirlcode.com
Favoriete sport: cross fit
Favoriete health blogger: Fannetiek.nl
Favoriete recept: Karamel repen

Wanneer ben jij met gezond eten in aanmerking gekomen?

Twee jaar geleden heb ik samen met mijn beste vriendin Aranka het roer omgegooid. Omdat ik ouder werd, realiseerde ik me ineens dat dit het enige lichaam is dat ik heb. Ik wilde niet echt afvallen, ik wilde gewoon gezonder worden. Ik begon met sporten in de winter omdat ik resultaten wilde zien in de zomer. In het begin maakte mijn lichaam wel spieren aan, maar viel ik niet af omdat ik niet gezond at. Toen ben ik me gaan verdiepen in ‘clean eating’ en vlogen de kilo’s er vanaf. ‘Clean eating’ is geen dieet, voor mij is het een manier van leven.

Hoe ziet jouw eetdagboek eruit?

Ontbijt: 250 gram kwark met moerbeien, gemengde noten, blauwe bessen, lijnzaad en chiazaad.
Snack: een handje gedroogde mango
Lunch: bruine rijst met zalm, broccoli en courgette salade
Snack: 2 rijstwafels
Diner: Gegrilde kip, zoete aardappel en paprika

Wat is jouw sportregime?

Ik sport drie keer per week bij Elevator Sports en loop meestal 10 km.  Elevator Sports is de naam van de sportschool waar ik train. Het is een total body workout, die 1.5 uur duurt, waarbij je ongeveer 1000 calorieën verbrandt. We trainen met gewichten, doen HIIT (High Intesity Interval trainingen) cardio en heel veel squats (haha).

Wat is de stomste health-trend van dit moment?

Sport-vasten. Ik vind dat een mens gewoon moet eten. Leven op sapjes kan gewoon niet goed voor je zijn. Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig vooral als je intensief sport. Daarbij vind ik een hongergevoel net als liefdesverdriet, iets wat je zelfs je ergste vijand niet toewenst.

Wat is jouw beste health tip?

Cut the crap. Probeer zo veel mogelijk natuurlijk voedsel te eten. Dus dingen die rechtstreeks uit de grond of van een boom komen, zoals vruchten en groenten, volkoren granen, biologisch vlees, vetarme zuivelproducten, ongezouten noten en zaden. Blijf uit de buurt van bewerkte voedingsmiddelen. Natuurlijk eet ik wel volkoren pasta en kaas, maar als er ingrediënten op de verpakking staan die ik niet kan uitspreken, dan koop ik het meestal niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

5 thoughts on “5 health vragen aan… Chris van Fitgirlcode.com!

  1. Dit is echt bijna het ideale voedingspatroon, alleen zou ik voor wat meer vet kiezen. Roomboter bijvoorbeeld, vet is belangrijker voor het lichaam dan mensen denken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.