FOOD | Chocolade pudding met kersenjam

IMG_0242

Voor onze wekelijkse spelletjesavond maakten wij gisteren als toetje een chocolade pudding met kersenjam. Het had even wat voeten in aarde, omdat Geert het eierdooier verwarde met eiwit, maar uiteindelijk was het resultaat heel fotogeniek én lekker! Niet het allerlekkerste chocoladetoetje ooit (dat is dit al!), maar zeker de moeite waard. En prachtig om te serveren.

IMG_0236

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

  • 50 gram pure chocolade
  • 4,5 dl chocolademelk (wij maakten ‘m zelf met lactosevrije melk)
  • 100 gram paneermeel
  • 125 gram (witte) basterdsuiker
  • 2 eieren, gesplitst
  • 4 eetlepels zwartekersenjam
  • een ovenschaal (1,2 l)

IMG_0246

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breek de chocolade in stukjes en verwarm ze – samen met de chocolademelk – tot alles gesmolten is. Zodra het tegen het kookpunt aankomt, haal je de pan van het vuur.
  3. Doe het paneermeel en 25 gram van de suiker in een kom.
  4. Schenk het chocolademengsel eroverheen en roer alles goed door.
  5. Klop de eierdooiers erdoor.
  6. Doe het mengsel in een ovenschaal.
  7. Bak de pudding 25-30 minuten.
  8. Klopt de eiwitten stijf totdat er pieken ontstaan.
  9. Roer langzaam de overgebleven suiker erdoorheen, zodat er een dik, glanzend schuim ontstaat.
  10. Als de pudding klaar is, bestrijk je hem met kersenjam.
  11. Schep de eiwitten erop.
  12. Zet de pudding nog 15 minuten in de oven, tot het schuim krokant en goudkleurig is.

Het is aardig machtig en best zoet, maar de chocoladepudding smaakt heerlijk in combinatie met de zoete topping. Lekker dessert!

Eetsmakelijk!

Wit - kopie - kopie-001

Oorspronkelijke recept uit: Chocolade (Parragon Books)

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

12 thoughts on “FOOD | Chocolade pudding met kersenjam

  1. Mijn buik zit nu zo vol met boerenkool dat ik hier even niet aan moet denken, maar mmmmmm ik denk dat het er over een uurtje of twee wel weer in zou kunnen. Ziet er lekker uit! Liefs, Stella.

    1. Nee? Ik breek een ei in tweeën en ‘gooi’ het eierdooier heen en weer in de schillen, zeg maar. Je kunt het ook met een flesje doen. Inknijpen, op het dooier zetten, loslaten en dan floept ‘ie naar binnen! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.