Voor onze wekelijkse spelletjesavond maakten wij gisteren als toetje een chocolade pudding met kersenjam. Het had even wat voeten in aarde, omdat Geert het eierdooier verwarde met eiwit, maar uiteindelijk was het resultaat heel fotogeniek én lekker! Niet het allerlekkerste chocoladetoetje ooit (dat is dit al!), maar zeker de moeite waard. En prachtig om te serveren.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 50 gram pure chocolade
- 4,5 dl chocolademelk (wij maakten ‘m zelf met lactosevrije melk)
- 100 gram paneermeel
- 125 gram (witte) basterdsuiker
- 2 eieren, gesplitst
- 4 eetlepels zwartekersenjam
- een ovenschaal (1,2 l)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breek de chocolade in stukjes en verwarm ze – samen met de chocolademelk – tot alles gesmolten is. Zodra het tegen het kookpunt aankomt, haal je de pan van het vuur.
- Doe het paneermeel en 25 gram van de suiker in een kom.
- Schenk het chocolademengsel eroverheen en roer alles goed door.
- Klop de eierdooiers erdoor.
- Doe het mengsel in een ovenschaal.
- Bak de pudding 25-30 minuten.
- Klopt de eiwitten stijf totdat er pieken ontstaan.
- Roer langzaam de overgebleven suiker erdoorheen, zodat er een dik, glanzend schuim ontstaat.
- Als de pudding klaar is, bestrijk je hem met kersenjam.
- Schep de eiwitten erop.
- Zet de pudding nog 15 minuten in de oven, tot het schuim krokant en goudkleurig is.
Het is aardig machtig en best zoet, maar de chocoladepudding smaakt heerlijk in combinatie met de zoete topping. Lekker dessert!
Eetsmakelijk!
Oorspronkelijke recept uit: Chocolade (Parragon Books)
[dot_recommends]
Wat raar, ziet er helemaal niet chocolade-achtig uit op het plaatje – maar klinkt wel heel lekker!
Nee klopt, maar het onderste deel is echt chocolade 😀
ooooooh het water loopt mij in de mond!
Gheghe 😀
Oooo Mariek, hou op! *duikt weg en knabbelt op een worteltje*
Gheghe. Milou, hij roept je!
Dit ziet er heel jammiejammie uit!
Dank je!
Mijn buik zit nu zo vol met boerenkool dat ik hier even niet aan moet denken, maar mmmmmm ik denk dat het er over een uurtje of twee wel weer in zou kunnen. Ziet er lekker uit! Liefs, Stella.
Gheghe, maken dan! 😀
Hmm klinkt goed, alleen lukt t me nooit de dooiers van de eiwitten te scheiden!
Nee? Ik breek een ei in tweeën en ‘gooi’ het eierdooier heen en weer in de schillen, zeg maar. Je kunt het ook met een flesje doen. Inknijpen, op het dooier zetten, loslaten en dan floept ‘ie naar binnen! 😀