FOOD CONFESSIONS: Ik at per ongeluk een schapenhoofd

Toen ik vertelde over Mariekevanwoesik.nl 2.0 zei ik dat ik geen stomme tags meer ga invullen. Maar als je getagd wordt door de enige echte Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet, die een tag heeft verzonnen waarbij je jezelf keihard mee voor schut kan zetten, dan doe ik natuurlijk mee. O ja, en hij gaat ook nog over eten.

In de tag moet je 10 food confessions doen. Zo zegt Leonie bijvoorbeeld dat ze altijd met haar broek open eet. En dat is waar, weet ik toevallig, want dat deed ze me nog voor toen we laatst meededen aan de Nationale Eettest 2015.

Mijn 10 food confessions

 1. Ik ben gék op chips. Nee, echt, je maakt me niet blij met koekjes of slagroomtaart, maar als je chips op tafel zet, ben je mijn vriend forever en altijd. Mijn favorieten? De ribbel paprikachips van de Aldi, Pomtips, Hamkaas en Hotdog (die laatst is helaas niet in Nederland verkrijgbaar…).
 2. Ik haat het om eten met mijn handen te eten. Ik eet alles met mes en vork (of soms een lepel). Zelfs een kippenpootje raak ik liever niet aan. Ik snijd dan gewoon het vlees eraf!
 3. Ik ben flexitariër, oftewel iemand die niet elke dag vlees eet. Dat doe ik omdat ik me er fijner bij voel (i.v.m. het milieu en de dieren). Als wij wel vlees eten, dan eten we meestal maar één portie met z’n tweeën. Je moet doen waar jij je fijn bij voelt!
 4. Ik ben allergisch voor héél veel eten en heb het prikkelbare darmsyndroom. En ja, dat is heel onhandig, vooral als ik bij anderen blijf eten. Zo mag ik geen varkensvlees, hazelnoten, amandelen, walnoten, fruit (met een paar uitzonderingen), ei (behalve uit de oven of heel goed doorbakken) en eet ik zo min mogelijk lactose. Soja is mijn beste vriend!
 5. Ik ben in fases gek op dingen. Zo at ik vroeger een hele lange tijd kipfilet op mijn brood. Zo lang, dat ik het op een gegeven moment niet lekker meer vond. Op dit moment heb ik de fase van ‘gebakken ei op brood’ als lunch.
 6. Ik word chagrijnig van alleen maar gezond eten. Dus dat doe ik dan ook niet.
 7. Ik lust nog steeds geen prik. Ik kan het gewoon écht niet binnen houden.
 8. Ik snap niet hoe mensen het ontbijt over kunnen slaan. Als ik binnen een halfuur na het opstaan geen fatsoenlijk ontbijt naar binnen schuif, word ik helemaal duizelig. Ik ontbijt trouwens meestal met havermout of sojayoghurt met banaan.
 9. Ik heb per ongeluk een keer ‘schapenhoofd’ gegeten in Montenegro. Dat was echt niet m’n bedoeling, maar het duurde heel lang voordat we die lieve meneer duidelijk hadden gemaakt dat ik geen varkensvlees mocht. Ik kwam er pas achter toen ik iets tegenkwam wat verdacht veel weg had van een oog. IEH!
 10. Smoothies drink ik altijd met twee rietjes. Want dat drinkt veel lekkerder.

Zo. Nu heb ik wel weer voldoende voor lul gestaan. Wat is jouw food confession?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

10 thoughts on “FOOD CONFESSIONS: Ik at per ongeluk een schapenhoofd

 1. Ik heb ook echt zo’n hekel aan dingen met mijn handen eten! Ik eet alleen patat met mijn handen (en pizza soms, maar dat snijd ik eerst in kleine stukken). En iehhh. schapenhoofd… een oog tegenkomen in mijn eten is toch echt wel een van mijn nachtmerries haha.

 2. wauw wij lijken op elkaar vooral dat met chips ik ben ook echt verslaafd aan chips, nibbits, cheetos, doritos. Moet ik nog verder gaan? Haha

 3. Schapenoog, OMG!!1! Ugh :’) Ik vind mezelf nooit zo’n bizarre eter maar haal wel altijd de korstjes van de kaas, heb geen problemen met de 3 seconden (of was het 5) regel en herken daarnaast bijna al jouw confessions :’)

 4. Haha wat een geniale tag en wat een leuke antwoorden! En sommige zijn zo herkenbaar (natuurlijk niet die van het schapenhoofd ;p), zoals het geen prik drinken en de fases waarin je verzot bent op één bepaalde maaltijd. Leuk!

 5. Oh, dat moment waarop je ontdekt dat je een hoofd zit te eten lijkt mij echt verschrikkelijk, brr! Ik kan er echt niet tegen als er ‘stukjes’ in m’n vla of yoghurt zitten, gewoon zo’n pak vruchtenyoghurt bijvoorbeeld. Vreselijk, haha. Die afwijking heb ik al sinds ik klein was en ben er nooit overheen gekomen ;).

  1. Oguttegut, hou óp! Ik kon vroeger al niet tegen ‘groene dingetjes’ in m’n nasi, dus ik was heel blij dat ik dat oog pas aan het einde tegenkwam. Toen hoefde ik ook gelijk niet meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.