We eten het lekkerste chocoladetoetje ever en natuurlijk vergeet ik er goede foto’s van te maken met mijn spiegelreflex. Nu zou je denken: goh, wat jammer nou, nu moet je het nóg een keer eten. Maar ik denk alleen maar: dit recept moet ik zo snel mogelijk delen. God-de-lijk is het. Een krokant korstje van buiten en hemelse zachtheid van binnen. Klaar voor het ultieme chocolade toetje? Komt ‘ie:
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen.
- 4 mini potjes/pannetjes (ramequins)
- 0,85 dl slagroom
- 1/4 vanillestokje
- 75 gram pure chocolade (gehakt)
- 40 ml melk
- 1 eidooier
- 27,5 g fijne kristalsuiker
- geklopte slagroom en cacaopoeder voor de garnering
Ben je (net als ik) lactose intolerant? Gebruik dan soja slagroom (bijvoorbeeld Alpro opgeklopt) en soja melk/lactosevrije melk.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Vet vier mini potjes/pannetjes (ramequins) in met boter en zet ze in een ovenschaal.
- Verhit de room en het vanillestokje in een pannetje totdat de room warm is. Laat het vervolgens staan om in te trekken.
- Doe de chocolade en melk in een pannetje, zet hem op laag vuur en blijft roeren totdat de chocolade gesmolten is.
- Klopt de eidooier en het suiker door elkaar tot de suiker opgelost is. Het mengsel moet luchtig en romig worden.
- Pak nu het vanillestokje weer en schraap de zaadjes eruit. Doe deze in de room. Het stokje mag je weggooien.
- Voeg de vanilleroom, het chocolademengsel en de eidooiers bij elkaar en meng alles goed.
- Vul de potjes voor ongeveer 2/3 met het mengsel.
- Vul de ovenschaal met kokend water totdat de potjes voor de helft onder water staan.
- Zet de schaal 45 minuten in de oven (totdat het mengsel iets omhooggekomen is en sponzig aanvoelt).
- Haal de potjes uit de schaal en laat ze afkoelen.
- Dek ze af en zet ze 2 uur in de koelkast.
- Serveer de potjes met slagroom en bestrooi ze met cacaopoeder.
Originele recept: Eten met vrienden (Kitchen Classics)
[dot_recommends]
Beetje chocolademousse-achtig of zo? 🙂
Oh, dat vergeet ik er helemaal bij te zetten. Heb het er bij gezet, nu 😉 Hard korstje, zacht van binnen… Hmmmmmmm
Haha, ja, ik dacht al zoiets! Klinkt heel lekker!
IS heel lekker 😉
Hmmm, het ziet er heerlijk uit! Dat ga ik binnenkort eens proberen.
DOEN.
graag gedaan!
<3
Mmm ik ben gek op alles wat met chocolade te maken heeft. Misschien is dit wel iets voor een joker, in bodieboost termen!
Dit is écht een joker waard!
Aaahhhh dit ziet er echt te goed uuuuit :O
Echt gaan maken, hoor!
En ik had me nog zo dapper voorgenomen minder te gaan snoepen. Hoe kan dat nou met zoiets lekkers? -Dan moet ook nog wel lukken met mijn kook- en bakkunsten natuurlijk!-. Nevertheless, dankjewel voor het delen van dit jammie-receptje! Liefs, Stella.
Dit is een joker waard, écht.
Oh wat klinkt dat lekker!
Dat is het ook!
Hmmm, dit klinkt echt goddelijk inderdaad!
Hmmm ik krijg er gelijk weer zin in!
Neeee, té lekker lijkt me dit! Leuk blog heb je trouwens, heb ‘m net ontdekt 😉
Dank je wel! Wat leuk! Welkom 🙂
Nee nee nee nee, ik wil het niet weten. Ik ga er ook absoluut niet naar kijken, hoe kom ik nu ooit van mij choco verslaving af?
NIET 😀
Oh zit er heerlijk uit! Ik heb ook nog van die potjes (ik dacht dat ze cocottes heette?) maar kook er te weinig mee. Best zonde want het ziet er alleen al zo schattig uit haha
Hét moment om dit uit te proberen!
Oooh wow, klinkt goed. Ik ga ze morgen maken! 😀
Jaaaaa laat weten hoe ze waren!
Heeeeerlijk!! Echt heel lekker ! 🙂
Aaaah lief dat je het deelt! 😀 Ik vond ze ook heerlijk!