FOOD | Sinaasappel aardbei bavarois

Afgelopen woensdag maakten Nicole en Ferdi een heerlijk toetje voor ons: sinaasappel aarbei bavarois. Heel luchtig en zoet. Natuurlijk vroeg ik het recept voor jullie, want jullie vinden toetjes natuurlijk ook heel lekker. Komt ‘ie!

Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 350 ml sinaasappel aardbei sap (zij namen zo’n glazen sapfles van AH)
  • 50 g suiker
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 150 ml slagroom (of in ons geval: Alpro Soja slagroom ‘Op te kloppen‘)
  • 2 eiwitten
  • zout

Ook nodig:

  • Mixer
  • Bolvormige schaal (1 liter)

Hoe maak je het?

  1. Verwarm het sap met de suiker op een laag vuur totdat de suiker is gesmolten.
  2. Week de gelatine 5 minuten in een bakje met koud water.
  3. Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
  4. Haal de sap van het vuur en los de gelatine – al roerend – erin op.
  5. Zet de pan in een bak ijskoud water en laat het sinaasappelsap in ongeveer 30 minuten lobbig worden. Roer het af en toe door.
  6. Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte).
  7. Mix de eiwitten met een mespuntje zout stijf.
  8. Spatel de room door het sapmengsel.
  9. Spatel het eiwit in 2 porties erdoor.
  10. Spoel de schaal om met koud water en schep het mengsel erin.
  11. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet hem minstens 2 uur in de koelkast.
  12. Dompel de onderkant van de schaal in heet water en stort de bavarois op een serveerschaal.

Eet smakelijk!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Oorspronkelijke recept komt uit ‘Rudolph kookt’ van Rudolph van Veen

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “FOOD | Sinaasappel aardbei bavarois

  1. Ik vond bavarois ZO lekker altijd! Deze variant ziet er ook weer heerlijk uit. Ik ben ermee gestopt toen ik vegetarisch werd omdat er dierlijke producten in gelatine zitten, maar ik ben nog altijd op zoek naar de perfecte bavarois zonder gelatine – die waarschijnlijk niet bestaat, haha, maar goed. Grappig om het te doen met van dat sap trouwens!

    1. NIET? Gewoon het ei doormidden en dan heen en weer wippen. Ik kan echt NIET koken, maar dat kan ik dan weer wel. En anders met een leeg flesje op het eigeel? Even inknijpen en dan zuigt ‘ie ‘m naar binnen!

  2. @maaike, kun je niet pectine of agar-agar gebruiken als gelatine-vervanger?

    Vind het er niet zo lekker uitzien maar het klinkt wel erg goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.