FOOD: Super schattige schaap-cupcakes voor Pasen!

Lammetjes1

Gisterenavond had ik een Paasdiner met vrienden en moest iedereen iets maken met het thema ‘Pasen’. Wij waren aan de beurt voor het toetje en met één blik op Pinterest wist ik al wat het ging worden: deze schattige cupcakes in de vorm van schaapjes of lammetjes. Goed, mijn variaties hebben iets minder weg van een schaap dan het voorbeeld, maar ik vond ze leuk genoeg om het recept met jullie te delen. En ja: lekker waren ze ook!

Lammetjes2

Wat heb je nodig?

– Cupcakemix (naturel) en alle ingrediënten die je daarvoor nog nodig hebt (bij mij olie en melk)

– Poedersuiker

– Mini-marshmallows (ik kocht 2 pakjes bij de Xenos en die gingen helemaal op)

– 12 gomballen

– 12 satéprikkers

– Chocolade

– Eventueel: ‘pen’ om gesmolten chocolade in te doen, waarmee je kunt tekenen. Ik heb er één van Xenos.

Lammetjes3

Hoe maak je het?

1. Bak de cupcakes volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.

2. Laat de cupcakes goed afkoelen. Als ze nog warm zijn, druipt de topping er helemaal af.

3. We beginnen met de hoofdjes. Prik een satéprikker in een gombal en prik ‘m daarna in een cupcake op de plek waar je het hoofdje wilt. Misschien is je satéprikker te groot en moet je ‘m even door midden breken. Ik had hele lange, dus ik heb steeds maar een klein stukje gebruikt.

4. Maak in een bekertje/schaaltje glazuur met poedersuiker en een klein beetje water. Let op: zorg ervoor dat er echt veel poedersuiker in zit en dat het glazuur aardig stijf wordt, anders blijven de marshmallows niet plakken.

5. Nu gaan we de marshmallows op de cupcake plakken. Dat kun je op twee manieren doen. Je kunt met een lepeltje een klein beetje glazuur op de cupcake strijken en er daarna marshmallows opplakken. Of je doopt de marshmallows in het glazuur en plakt ze daarna op de cupcake. Ik heb het een beetje om en om gedaan. De tweede manier werkt wel iets netter, maar het werd bij mij hoe dan ook een zooitje. Let er wel op dat je de marshmallows een beetje rommelig opplakt (telkens een andere kant op), dat heeft het meest warrige effect, waardoor het op wol lijkt.

6. Als je alle cupcakes beplakt hebt, laat je ze weer even drogen. Ondertussen kun je de chocolade au bain marie verwarmen. Let op: als je dit nog nooit gedaan hebt, google dan even een handige manier. Bij mij ging het een beetje fout en lukte het uiteindelijk niet echt.

7. Als je de chocolade hebt verwarmt, schep je het met een lepel in je pen, zodat je gezichtjes op de hoofdjes kunt tekenen. Bij mij was de chocolade niet vloeibaar genoeg, waardoor dit niet lukte. Ik heb uiteindelijk met een satéprikker oogjes geprobeerd te tekenen. Als je geen pen hebt, kun je het misschien ook met een boterhamzakje of gevouwen papier proberen (waarvan je een klein puntje open knipt).

Eetsmakelijk!

 

Lammetjes4 klein

Follow my blog with Bloglovin

Meer van mij lezen? Heb jij dan al gestemd op mij als nieuwe columnist van Chicklit.nl?! Dank je wel!

2 thoughts on “FOOD: Super schattige schaap-cupcakes voor Pasen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.