Op Instagram liet ik het jullie laatst al zien: ik heb weer een heerlijk recept voor jullie! Op vakantie aten wij bij een restaurantje heerlijke kipnuggets met sesamzaad en Geert vond het leuk om ze zelf te maken. (Jullie hadden toch niet verwacht dat ik zélf een recept had gemaakt, hè?) Hij bedacht iets, probeerde het uit en ik keurde het – méér dan – goed. Jullie wilden het recept ook graag hebben, dus alsjeblieft. Geniet ervan!
Ingrediënten
- Kipfilet (400 gram voor 4 personen)
- Bouillonblokje (kippenbouillon)
- Paneermeel/broodkruimels
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in stukjes ter grootte van een kipnugget.
- Zet een (redelijke grote) pan water op het vuur en breng het water aan de kook.
- Als het water kookt, voeg je het bouillonblokje toe en roer je af en toe, zodat de bouillon zich goed ‘verspreid’ door het water.
- Kook de blokjes kipfilet kort (4-5 minuten).
- Zet tijdens het koken de frituurpan aan op 190 graden.
- Giet het water af en laat de kipfilet stukjes even afkoelen.
- Bestrooi ze daarna met paneermeel en kneed het paneermeel ‘in’ de blokjes.
- Als het frituurvet warm is, bak je de kipnuggets in een kleine 2 minuten af.
Mocht je sesamzaadjes in huis hebben, dan kan je die er heel goed bij strooien. Wij hadden die op dat moment echter niet in huis en aten ze zo op. Ook heel lekker!
Tip: Let er goed op dat je de kipfilet blokjes niet te lang kookt (bij stap 4). Dan worden ze namelijk taai.
O, en eet ze met zelfgemaakte patat! Wij eten nooit meer ‘gewone’ friet, want dit recept is veel te lekker!
[dot_recommends]
Ziet er lekker uit!