Dit gaven wij uit aan reizen in 2015

In Servië

Vorige week was mijn moeder bij ons. We hadden het over vakanties en ik vroeg aan haar: ‘Hoeveel denk je dat wij in totaal uitgegeven hebben aan reizen in heel 2015?’ Het bedrag wat ze noemde was 4x zo hoog als het in werkelijkheid was. En toen dacht ik: hier moet ik maar snel een blog over schrijven dan.

Wij geven al ons geld uit aan onze bedrijven en aan reizen. Dat heb ik al vaker gezegd. Maar we zijn nog altijd niet rijk en gaan wél graag zo vaak mogelijk op vakantie. En dus hebben we bijna altijd een budget. De ene keer is dat budget hoger dan de andere keer, maar voor ons is dat budget best belangrijk. Het is niet erg als we er iets overheen gaan (dat doen we bijna altijd wel een beetje), maar het is wel erg als we er heel erg overheen gaan, want dat betekent waarschijnlijk een keer minder op vakantie.

Vorig jaar besloten we veel kleine, korte vakanties te doen. We zijn in totaal negen keer weggeweest, waarvan ik er twee niet meereken in onze begroting: één nacht proefslapen in Brussel (dat was een persreisje, dus dat hebben we niet zelf betaald) en een familieweekend in Terschelling (ook niet zelf betaald). Van de overige zeven reizen heb ik tot op de cent nauwkeurig bijgehouden wat we hebben uitgegeven. Gewoon, omdat ik dat leuk vind (kan ik weer over bloggen), maar ook vanwege dat budget.

Nou, vertel nou: WAT GAVEN JULLIE UIT?

Oké, komt ‘ie:

Reis Kosten
Warschau – 3 dagen €214,80
Porto – 3 dagen €268,24
Servië – 11 dagen €603,47
Roemenië – 11 dagen €1.050,00
Riga – 4 dagen €390,00
Boekarest – 3 dagen €199,20
Milaan – 2 dagen €194,96
Totaal: €2.920,67

En? Valt het je mee? Mij wel! We zijn gewoon 7 keer op reis geweest voor nog geen €3000!

Ik moet er wel bij vermelden dat de overnachtingen van onze reis naar Servië gesponsord werden door het verkeersbureau, máár daardoor hebben we wel weer andere kosten gemaakt, die we anders niet gemaakt zouden hebben. We zouden voor dat bedrag zeker ook zelf overnachtingen hebben kunnen boeken. 

Oh en in die 11 dagen Roemenië hadden we geen budget vastgesteld. We hebben letterlijk ALLES gedaan wat we tegenkwamen, zoals meerdere keren ziplinen en paragliden! Dit kan zéker goedkoper, maar dat was een voorbeeld van een vakantie waarin we dat juist weer niet deden.

olifanten-wassen-thailand

Maar in 2016 dan? Met Thailand, Laos, Cambodja en Amerika?!

Ja, dit jaar gaan we het niet redden met €3000, haha! Alleen onze reis naar Thailand, Laos en Cambodja kostte ons al €2.600 (excl. de kosten van de vaccinaties!). Inclusief de vaccinaties was het zo’n €2.900. Ons totale budget voor heel 2015 dus!!! Maar dat wisten we van tevoren en daar hebben we zelf voor gekozen. We wilden graag een ‘grote’ reis maken en dan is een reis naar Azië natuurlijk nog relatief goedkoop.

Eigenlijk was het de bedoeling dat we één grote reis per jaar gingen maken. In januari 2016 gingen we dus naar Thailand, Laos en Cambodja en in 2017 wilden we heel graag één van onze droomreizen maken: naar Amerika. Maar… wij zijn natuurlijk gebonden aan het trouwseizoen en begin 2017 (als wij makkelijker op reis kunnen) ligt in veel nationale parken sneeuw… Tja, dat ging ‘m dus niet worden. Vandaar dat we onze reis verplaatst hebben naar het najaar van 2016 (en hopelijk iets minder sneeuw tegenkomen). En toen maakten we ineens 2 grote reizen in 2016! WOW!

Je snapt: het budget van 2016 gaat 2015 ver overtreffen. Maar daar hebben we ook hard voor gespaard, omdat we heel graag deze reizen willen maken.

Hoe ga je in vredesnaam zo goedkoop op vakantie?

Daar blog ik regelmatig over! Bekijk deze blogs maar eens:

Er staat nog een blog over waar je goedkope hotels/appartementen vindt in de planning!

Nu ben ik heel benieuwd: viel het bedrag jullie mee of tegen? Wat geven jullie jaarlijks uit aan vakanties? En heb je nog vragen over goedkoop reizen? Dan schrijf ik daar de volgende keer een blog over!

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

12 thoughts on “Dit gaven wij uit aan reizen in 2015

 1. Wow, echt niet verwacht idd! En het zijn ook 37 dagen voor 2 mensen geweest. Als ik dan bekijk wat ik vorig jaar aan 11 dagen in m’n eentje besteedde en dit jaar aan een midweekje… Maar accommodaties zijn natuurlijk wel heel veel duurder dan eten ed.

  1. True! 🙂 Maar deze prijzen zijn inclusief alles, van accommodatie tot tickets, tot benzine, tot souvenirs en eten. Of bedoel je dat niet? 🙂

 2. Voor 2015 en meerdere reizen valt het zeker mee!
  Ik kom nu alleen al met m’n weekendje London aardig ver. Daar zaten we dan ook in een hotel.
  Ik heb nu al weer zin om op vakantie te gaan of een weekendje weg.

  Voor jullie alvast veel fun in Amerika!

 3. Dat valt inderdaad reuze mee! En aan jouw gewoonte om alles netjes te budgetteren en bij te houden kan ik nog een voorbeeld nemen! :’) #unsuccessfuladulting

  1. Hahaha! Nou, ik weet niet of dat nou direct successful adulting is of meer neurotisch, maar goed 😉

 4. Woow dat valt me heel erg mee! Ik wil na het afstuderen ook meer gaan reizen. Gewoon midweekjes weg, helemaal niet erg. Ben nu aan het sparen om een maand te interrailen door europa en daarvoor heb ik zo’n 2000 euro gebudgeteerd. Ik ga je andere blog ook nog eens doorlezem voor tips.

 5. Ik vind het zo knap hoeveel jij kunt reizen voor zo weinig geld! Heel inspirerend Marieke en dat motiveert mij ook om voor een zo laag mogelijk bedrag te gaan reizen.

 6. Dit valt echt mee ja! Ik hou het zelf niet helemaal op de cent bij wat we uitgeven (rond af en vergeet soms ook wel eens iets op te schrijven).. Maar dit jaar zijn wij 6 weken weg geweest naar Maleisië en zaten wij rond de 1800 pp inclusief vliegtickets. In oktober ga ik nog vijf dagen weg voor 150€ (ook met het vliegtuig), dus op zich hoeft reizen helemaal niet zo duur te zijn. Het blijft veel geld, maar ja, prioriteiten stellen werkt al heel goed!

  1. Ik vind €1800 best meevallen voor 6 weken! Het hoeft inderdaad helemaal niet duur te zijn. Het zou ook nog veel goedkoper kunnen, als je echt alleen in super cheap hostels wil enzo, maar dat wil ik niet 😉 Ach, we hebben gewoon een dure hobby… 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.