RECENSIE: GEBROKEN – B.A. PARIS

gebroken-b.a.-paris

Auteur: B.A. Paris
Verschenen in: 2017
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 248
Uitgever: Ambo | Anthos
Beschikbaar via Kobo Plus

Cass weet heus wel dat ze beter niet de kortste weg door het bos kan nemen, maar het onweert zo hard dat ze het toch doet. Langs de weg staat een auto, met daarin een vrouw, maar Cass besluit om haar niet te helpen. De dag erna blijkt de vrouw dood. Vermoord. Cass begrijpt er niks van en voelt zich verschrikkelijk schuldig. Na de moord gebeuren er steeds meer gekke dingen. Haar auto is verdwenen. Ze vergeet haar medicijnen te bestellen en er wordt ineens een kinderwagen bezorgd (ze heeft niet eens een baby!). En dan zijn er nog die enge telefoontjes, waarin de beller niks zegt. Is er iemand die haar in de gaten houdt? Heeft de moordenaar het op haar gemunt? En waarom vergeet ze de hele tijd ALLES?

BA Paris schreef eerder Achter gesloten deuren, maar dat boek moet ik nog lezen. Toen ik deze voorbij zag komen bij een andere blogger, was mijn interesse direct gewekt. En het beste nieuws is: Gebroken is beschikbaar via Kobo Plus, dus als je daar een abonnement op hebt (zoals ik), kun je ‘m gratis lezen!

Je wordt er zelf paranoia van

Het eerste hoofdstuk moest ik even wennen, omdat er niet meteen super veel spanning in het verhaal zit. Maar al snel werd ik gegrepen door de paranoia van Cass. Al snel besef je dat er dingen fout gaan. Cass vergeet dingen, een heleboel dingen. Daarbij is ze erg gestrest en reageert ze heftig op bijvoorbeeld de zwijg-telefoontjes die ze krijgt. Je wordt er bijna zelf paranoia van!

Ondanks dat je aan de ene kant denkt dat er iets mis is met Cass, denk je ook dat ze toch niet álles verzonnen kan hebben. Er is echt meer aan de hand! Maar wat? Het hele verhaal draait eigenlijk om de paranoia en angst van Cass, maar toch ga je je er niet aan ergeren. Aan het begin denk je misschien nog dat ze overdrijft, maar al snel begrijp je heel goed dat ze helemaal gek wordt!

Van vlotte vrouw naar hoopje ellende

De personages in ‘Gebroken’ worden erg sterk uitgewerkt. Het hoofdpersonage, Cass, maakt een sterke verandering door in het verhaal. Al snel verandert ze van een vlotte jonge vrouw in een gekwordend hoopje ellende. 

Zonder dingen te verklappen wil ik het toch nog even over het einde hebben. Want dat is erg sterk! Sommige dingen zag ik een beetje aankomen (al had het ook zomaar weer anders kunnen zijn), maar andere dingen totaal niet.

De schrijfstijl van B.A. Paris is verslavend goed. Hij deed me een beetje denken aan de schrijfstijl van Ruth Ware, een favoriete schrijfster van mij. Kortom: ik vond Gebroken een dikke aanrader!

★★★★★

Kopen via Bol.com

Deze blog bevat affiliate links.

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

3 thoughts on “RECENSIE: GEBROKEN – B.A. PARIS

  1. Dit lijkt me een spannend boek! Ik ben een tijdje terug allerlei boeken van Tess Gerritsen naar aanleiding van een recensie hier en die vind ik allemaal zó tof! Dus ik heb deze ook gelijk opgezocht, mijn bibliotheek heeft ‘m als e-book dus dat zit in mijn abonnement 🙂 Ben benieuwd!

    1. Aaah wat super leuk om te horen dat je Tess Gerritsen ontdekt hebt dankzij mijn blog!! Dat vind ik echt heel tof! Wat super handig dat je bibliotheek ‘m als e-book heeft 🙂 Ik ben zelf van plan om veel meer van B.A. Paris te gaan lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.