Zo bespaar je geld op de voorbereidingen voor je roadtrip USA!

roadtrip usa

Eind dit jaar komt er een droom uit van ons beiden: dan gaan we een roadtrip maken door de USA! Een reis die al heel lang ergens bovenaan ons wensenlijstje stond, maar wel een hele dure. Omdat we de voorbereidingen en kosten een beetje willen spreiden, hebben we een ’to do/to buy’-lijstje gemaakt waar we steeds iets vanaf strepen én gaan we op zoek naar de beste deals! Vandaag deel ik mijn eerste tips voor het besparen van geld tijdens de voorbereidingen op een roadtrip naar de USA!

Goedkope reisverzekering

We hebben al heel lang een doorlopende reisverzekering, maar een annuleringsverzekering hadden we nog niet. Toch leek ons dat erg handig, want je weet immers maar nooit. Stel dat er iemand ziek wordt en je ineens niet meer kan gaan?! Voor een vakantie op de bonnefooi, zoals ons reisje naar Polen, is dat geen probleem, maar voor zo’n dure reis naar Amerika wel. Hotels boeken we niet van tevoren (alleen die voor de eerste en laatste dagen én die in Zweden, op onze overstap), maar al met al hebben we er al best veel geld aan uitgegeven! Tijd voor ’n annuleringsverzekering dus!

Goed verzekerd zijn hoeft dus helemaal niet duur te zijn! Je hebt al een prima reisverzekering vanaf zo’n €2 per maand! Op Vergelijkenvanreisverzekeringen.nl kun je verzekeringen makkelijk vergelijken en op zoek naar zo’n goedkope reisverzekering.

Goedkope vliegtickets

Wij vonden een hele goede deal en kochten 2 tickets van Stockholm naar San Francisco voor zo’n €740! Voor twee personen is dat echt niet duur, maar daarom vliegen we dus wel vanaf Stockholm. De tickets naar Stockholm kostten ons €240 (voor twee personen retour, inclusief twee grote koffers). Bij elkaar zijn we dus €490 per persoon kwijt, een prima deal vinden wij! We hebben ook al een leuke Airbnb gevonden vlakbij het vliegveld én – volgens horen zeggen – het mooiste middeleeuwse dorpje van Zweden, dus dat punt kunnen we ook bijna afstrepen!

ESTA regelen

Voor je reis naar Amerika heb je geen visum nodig, maar wel een ESTA. Die kun je online aanvragen via een formulier en het kost je $28 (€25,34) voor twee personen. Je kunt het ook via een Nederlands bedrijf aanvragen, maar dan kost het je veel meer geld! Gewoon lekker zelf doen dus (de site is gewoon in het Nederlands). En niet te lang mee wachten, want minimaal 72 uur voor vertrek moet alles geregeld en betaald zijn, anders kom je het land niet in.

Nationale parkenpas

Als je naar Amerika gaat, moét je natuurlijk de nationale parken in. De Grand Canyon, Yellowstone en Yosemite wil je natuurlijk niet missen! Je kunt apart betalen voor elk park, maar veel handiger is het kopen van een Nationale Parkenpas waarmee je bijna elk park in kunt! In Amerika kun je zo’n pas aanschaffen voor $80, maaaaaaar op één pas kunnen twee handtekeningen komen en zo’n pas is één jaar geldig. Op Marktplaats vind je heel veel passen met maar één handtekening! Wij hebben daarom via Marktplaats een pas gekocht voor €36. Natuurlijk kun je jouw nieuwe pas later weer verkopen, maar dan moet je wel hopen dat iemand je er ongeveer de helft voor wil geven.

Heb jij nog een goede (bespaar) tip voor onze reis  naar Amerika?

♥ Mariek

Advertorial

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

5 thoughts on “Zo bespaar je geld op de voorbereidingen voor je roadtrip USA!

 1. Wat een bizar goede ticketdeal hebben jullie gescoord zeg! Ik was al blij voor mijn ticket DUS-LA voor €700 (al was dat wel midden hoogseizoen). Je kunt nog flink besparen tijdens je voorbereidingen, zo krijg je bijvoorbeeld met je ANWB-pas op veel plekken (hotels & restaurants) korting. Ik heb er een tijd geleden nog een blog over geschreven, misschien heb je er nog wat aan: http://www.opreismetco.nl/2016/06/besparen-coupons-amerika/ Heel veel plezier met de voorpret!

 2. Wat gaaf dat jullie naar Amerika gaan! 😀 Ik ben juist terug met mijn zusje van een road trip door West Amerika en ik wil nog een artikel over budgetvriendelijk reizen gaan schrijven. Maar hier alvast een paar tips:
  – Amerikanen houden van loyalty programma’s. Als je bijvoorbeeld naar de supermarkt Safeway gaat krijg je voor veel dingen best wel wat korting. En de pas kun je gewoon aanvragen de eerste keer dat je gaat afrekenen. Ook kregen we regelmatig bij restaurants korting omdat we een ervarings-onderzoekje hadden ingevuld van ons vorige bezoek (bijvoorbeeld bij Dennys of RA Sushi). Scheelt iedere keer toch weer iets van 10 dollar. Dus check altijd even op de bon of ze zulk soort kortingen aanbieden. 😉
  – Groupon is ideaal voor als je activiteiten/tours wilt boeken. Wij konden veel dingen die we wilden doen voor de helft op Groupon vinden.
  – Koop een koelbox zodat je wat dingen kunt bewaren (wij hadden er geloof ik een voor 10 of 15 dollar)
  – Gebruik Uber of Lyft in de steden, in plaats van de eigen auto. Het is namelijk soms heel wat gedoe met parkeren en alle regeltjes die eraan verbonden zijn (wij waren super alert en kregen alsnog een boete van 150 dollar in LA, omdat we met de neus van de auto de verkeerde kant op stonden… :p) En als je Uber en Lyft nog niet hebt gebruikt kun je allebei een eerste gratis rit gebruiken. Dat zijn dus al 4 gratis ritten 😀
  – Amerika is ook het land van de freebies. Maak er gebruik van (heel veel drinken mag je bijvoorbeeld zo vaak refillen als je wilt. Dus in feite hoef je dan maar 1 glas te bestellen ipv 2).

  Oh en nog een extra tip: download de gratis app National Parks. Daar staan heel veel trails en tips over kamperen/overnachten/eten etc op!

 3. Slimme tips, en mooie aanvullingen van Co & Jessica. Ik vond overnachten bij Motel 6 lekker goedkoop en helemaal prima. En neem zeker je eigen navigatie mee, en huur er ter plekke niet eentje. Veels te duur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.