Gezinsuitbreiding!

Maanden hebben we erover nagedacht en gisteren besloten we het eindelijk te doen: we namen een konijntje! We wilden al heel lang een huisdier, maar omdat ik allergisch ben voor alle dieren gaat dat niet zomaar. We zouden bijvoorbeeld wel een Labradoodle kunnen nemen (zoals Abby, van m’n ouders), maar we hebben nu nog te weinig tijd vinden we, omdat we veel hele dagen weg zijn met het filmen van bruiloften.

konijn asiel

Toen we eind december naar een echt grote mensenhuis mét tuin verhuisden, kwam er ineens een nieuwe optie bij: een konijntje buiten! Toch hebben we er nog goed over nagedacht, omdat we zeker wilden zijn dat we er écht één wilden en hem of haar ook een goed thuis konden bieden. Nu konden we niet meer wachten en gisteren gingen we enthousiast op pad voor alles!

De dag begon bij de dierenwinkel waar we alle benodigdheden kochten. We kochten stro, hooi, ondergrond-korrels, een vervoer-kooi, voer, een voerbak, een waterfles, een rekje voor hooi, een ren en een tuigje (ja echt, we willen kijken of ze het leuk vindt om te wandelen). Ik had me de dag ervoor heel goed ingelezen in wat konijnen fijn vinden, welk voer ze het best kunnen eten (gewoon goedkope bix!), etc. Zo las ik bijvoorbeeld dat ze hun hooi beter in zo’n rekje kunt doen, omdat ze er anders overheen kunnen plassen.

Haar hok zelf kochten we op Marktplaats. Het is een standaard ’twee-laags’-hok maar ik had al gelezen dat dat eigenlijk te klein is, dus we gaan er een grote ren bij maken waar ze altijd in en uit kan.

konijn asiel

Toen kwam het leukste gedeelte: het konijntje zelf! We wilden het konijn heel graag uit het asiel halen en dus vertrokken we rond het middaguur naar het dierenasiel van Arnhem. Daar waren zo’n tien konijnen en samen met een medewerkster mochten we gaan kijken en knuffelen. Ik vond het ideaal dat de medewerksters al wat konden vertellen over het karakter van de konijnen, zodat we bijna zeker weten dat het konijn bij ons past. Na even wikken en wegen ging Sjappie (haar naam in het asiel) met ons mee naar huis.

Vijf minuten later wisten we zeker dat ze perfect bij ons past. We wilden (na het betalen natuurlijk) net wegrijden, toen ik zag dat er bloed in het zaagsel zat. En dus konden we weer terug! Gelukkig bleek dat alleen haar nageltje gescheurd was, maar wij wisten meteen: zo’n ongeluks-konijn past perfect bij ons!

konijn asiel

Thuis mocht ze eerst wennen in de ren in het gras en later binnen, omdat we nog even op haar hok moesten wachten. Ik heb de hele middag eigenlijk niet anders gedaan dan knuffelen met Nibbit (zoals wij haar noemen!) en kijken naar hoe Nibbit in het rond hupst. Je kunt je echt uren vermaken met het kijken naar een konijn! Ze vindt het heerlijk om te knuffelen (ze is zoooo zacht!) en zelfs de buren kwamen even kijken omdat ze ons over de schutting hoorden koetsjie-koetsjieën.

Inmiddels zit ze lekker in haar hok en weten wij het zeker: dit was een héél goede keuze! Ik heb zomaar het idee dat jullie Nibbit nog heel vaak op m’n blog voorbij gaan zien komen…

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

22 thoughts on “Gezinsuitbreiding!

  1. Aahh wat een lieverd! Super goed dat jullie een konijntje uit het asiel hebben trouwens. De eerst volgende die haal ik ook uit het asiel. Maar nu heb ik Homer nog zitten. Ook zo’n schatje!

  2. Ach wat leuk! 🙂 Ik wil al heel lang een konijntje, maar we hadden twee gerbils en konden er niet echt nog een dier bij nemen (we wonen in een appartement op één hoog). Nu gaan we zaterdag kijken voor een konijntje, want de gerbils zijn doodgegaan. Zielig, maar ik heb ook zo’n zin in een knuffelkonijn 😀

  3. Aah zo lief! Goed dat je jezelf zo goed hebt ingelezen! En ik vind het totaal niet erg dat er af en toe updates komen hoor, haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.