Just for the record: alle spinazie ligt per ongeluk ONDER de pasta…!
Jullie gaven aan dat jullie behoefte hebben aan gezonde recepten en die deel ik maar al te graag met jullie. Ik kwam dit recept tegen in Womens Health en Geert heeft er zijn eigen draai aan gegeven. Het eindresultaat was een niet zo fotogeniek maar wel een erg lekker en gezond recept.
Ingrediënten voor 2 personen
- 350 diepvries spinazie (kan natuurlijk ook met verse maar dat hadden wij niet in huis)
- 150 gram (volkoren) pasta
- 200 gram kip
- 150 ml tomatenpuree
- Bieslook
- Beetje geraspte kaas
- 2 kippenbouillonblokjes
Hoe maak je het?
- Zet twee pannen met water op het vuur met in ieder een bouillonblokje. Wacht tot het water kookt en ga ondertussen verder met de volgende stappen.
- Snijdt de kip in stukjes
- Doe de (bevroren) spinazie in een koekenpan.
- Doe de pasta in een pan met kokend water.
- Doe de stukjes kip in een pan met kokend water.
- Laat de pasta 8 minuten koken.
- Laat de kip een kleine 5 minuten koken.
- Roer ondertussen door de spinazie en verwarm de grill voor. (Wij hebben een tosti/grill-apparaat).
- Doe de tomatenpuree en de bieslook bij de spinazie en roer het geheel door elkaar.
- Giet de kip af en laat het in ca. 3 minuten een kleurtje krijgen in de grill.
- Giet de pasta af en verdeel het over de borden. Als je wilt, kun je die nog even mee laten bakken in de koekenpan.
- Giet de spinaziesaus erover heen.
- Leg de kipstukjes er bovenop.
- Doe er eventueel nog wat geraspte kaas overheen.
Eetsmakelijk!
Meer recepten en ideeën voor tussendoortjes opdoen? Volg mij dan op Instagram!
[dot_recommends]
Ziet er lekker uit. En niet te moeilijk, daar houd ik van ;).
Ik ook! 😉 Al kook ik eigenlijk nooit zelf (A) Dat doet Geert voor me!
Ziet er goed uit! Ik ga dit vanavond voor mijn vriend maken :).
Oeh, laat me weten hoe ‘ie was!
Ja doe ik! Hadden jullie genoeg aan die 350 gram spinazie? Ik ga verse halen, maar dat slinkt altijd zo onwijs..
Lekker erin gooien hoeveel je wilt! Van groenten kan je nooit genoeg hebben! 🙂