Bij gezonde recepten denk je al snel aan rijst met kip. Vaak is het resultaat echter heel droog en dáár zat ik nou juist niet op te wachten. Ik liet Geert los in de keuken en hij kwam naar buiten met een verrukkelijke maaltijd met sáppige kip en rijst met een heerlijke smaak, zónder sausje. Aan tafel!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 130 gram rijst
- een halve courgette
- 200 gram kip
- kippenbouillonblokje
- snufje kerriekruiden
- snufje paprikakruiden
- heel klein snufje zout
- snufje Italiaanse kruiden
- (verse) bieslook
- olijfolie
Materialen
- grill (wij kunnen grillen met het tosti-apparaat)
- steelpan
- koekenpan
Zo maak je het
- Breng water in de steelpan aan de kook.
- Snijd de kip in stukjes en bak de blokjes ca. 6 minuten in koekenpan.
- Verdeel de courgette in twee stukken. Het ene stuk snijd je in blokjes, het andere in plakjes.
- Verwarm de grill voor.
- Doe het bouillonblokje in de steelpan, laat hem mengen in het water en voeg daarna de rijst en de blokjes courgette toe.
- Wrijf de courgetteplakjes in met wat olijfolie en doe ze ca. 3 minuten in de grill.
- Doe de kip ca. 4 minuten in de grill.
- Giet de rijst af en doe de rijst in de koekenpan.
- Bak het ca. een minuutje en voeg alle overige ingrediënten toe.
- Doe de rijst op het bord en drapeer de kip en de courgette overheen.
[dot_recommends]
Klinkt lekker!
Ik maak ook vaak, kip bakken met champignons, ui, paprika, champignons! Beetje ketjap, beetje sambal, snufje zout en peper. Rijst erbij.. & smullen maar:)
Oeh, klinkt goed!
Snijd zonder t, boefje. Je bent trouwens wel goed bezig hoor. En ook handig zo n Geert die kookt 😉
Engel! Meteen veranderd 🙂