GEZOND RECEPT | Spring rolls

IMG_9512

Welkom bij een aflevering van ‘Hoe maak je de lelijkste spring rolls ooit?’. Mijn naam is Marieke van Woesik en ik ben zeer goed in het maken van super lelijke spring rolls. Omdat ze wel erg lekker zijn en ik vragen kreeg over het recept, deel ik het toch maar met jullie. Mocht je denken: het ziet eruit als een uitgelubberd voorbehoedsmiddel… dat klopt. Maar het is lekker. Echt. Je moet er alleen niet zoveel instoppen, als je ’n mooie wilt…

Ingrediënten

Het mooie aan spring rolls is: je kunt er alles instoppen wat je wilt. Ik geef je dus een voorbeeld, maar wees vooral creatief. Leeg je koelkast. Stop je lievelingsgroenten erin. Het restje van je lunch. Het blikje mais uit je kerstpakket. Verzin het maar. De vorige keer maakte ik ze met kip, nu met gehakt.

Mijn ingrediënten

 • Rijstvellen (te koop bij de Toko, heel goedkoop)
 • Gehakt (gebakken en gekruid)
 • Gebakken champignons
 • Reepjes komkommer
 • Reepjes paprika
 • Stukjes tomaat
 • Mais
 • Gehakte cashewnoten (aanrader!)
 • Honing/mosterd-dressing (letterlijk: alleen honing en mosterd, super lekker)

IMG_9510

Hoe maak je het?

 1. Zet alle ingrediënten in bakjes op tafel, zodat jij en je gasten zelf kunnen pakken wat ze lekker vinden. Zelf rollen mag ook, maar daar ben je lang mee bezig (en dan is je vlees alweer koud, geloof mij).
 2. Pak een rijstvel en leg hem op het aanrecht/een snijplank. Maak je handen nat met lauwwarm water en wrijf het water in het rijstvel. Het is de bedoeling dat je het een beetje tussen de ‘naadjes’ wrijft. Maak je handen steeds opnieuw nat. Draai je rijstvel vervolgens om en doe aan de andere kant hetzelfde. Eventueel draai je ‘m weer om en herhaal je het. Je zult merken dat het vel steeds zachter en glibberiger wordt. Als de harde gedeeltes eruit zijn, leg je ‘m snel op je bord en ga je ‘m vullen. (Ga niet tussendoor naar de wc, zoals ik deed. Dan is ‘ie weer hard.)
  Je kunt het vel ook onder de lauwe kraan houden en snel ronddraaien, of in een pan met lauw water dopen. Net wat je makkelijk vindt!
 3. Leg nu alle ingrediënten die je lekker vindt op je rijstvel. Dat kan in het midden of onder het midden, net wat je makkelijker vindt.
 4. Als je klaar bent, rol je je spring roll op. Je kunt ‘m ook dichtklappen, als je dat makkelijker vindt. De stukken rijstvel zullen aan elkaar blijven kleven.
 5. Eetsmakelijk!

Je ziet: het rollen van een spring roll is nog een hele kunst. Als je een sushimatje hebt, kun je die ook gebruiken. Toch maakt het eigenlijk niet uit hoe ‘ie eruit ziet. Lekker smaakt hij toch wel.

Heb jij weleens spring rolls op? Nog ideeën voor ingrediënten?

Follow my blog with Bloglovin

Springrolls

De vorige keer zagen ze er beter uit…

6 thoughts on “GEZOND RECEPT | Spring rolls

 1. ik ben hier zo benieuwd naar! heb ze vaker voorbij zien komen bij een amerikaanse, maar nog steeds niet gemaakt..
  zelf zou ik het gehakt weglaten
  het lijkt me wel lekker !

 2. Ik moet eerlijk zeggen dat ze er inderdaad behoorlijk lelijk uit zien ja, haha. Maar ik doe het je waarschijnlijk niet na, als ik ze voor het eerst klaar maakt. Nog nooit gemaakt, maar dat wil ik wel… Want het lijkt me heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.