Herfst vraagt om pompoensoep. Ik had al twee keer eerder pompoensoep op. De eerste keer was ronduit smerig, de tweede keer erg lekker. Nu hadden we zelf een pompoen en dus ging Geert aan de slag. Twee keer nog wel, want voor één keer heb je maar een halve pompoen nodig. De eerste keer was lekker, de tweede keer was héérlijk. En daarom deel ik het tweede recept met jullie! Op de foto staat het soepje van de eerste keer, maar dat mag de pret niet drukken, maar hij zag er bijna hetzelfde uit (de tweede was iets ‘romiger’). En nu ga jij vliegensvlug naar de keuken, want dit moet je maken!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- halve pompoen
- 1 paprika
- 1/6 courgette
- paprikakruiden
- kerriekruiden
- Italiaanse kruiden
- bouillonblokje (rundvlees)
- olijf- of zonnebloemolie
- water
- 1/4 sjalot
Hoe maak je het?
- Zet een soeppan op het vuur en doe daar een scheutje olijf- of zonnebloemolie in.
- Snijd ondertussen de sjalot in kleine stukjes en doe ze in de pan.
- Schil de pompoen (bijvoorbeeld met een dunschiller), snijd hem in blokjes en doe ze in de pan.
- Laat dit ongeveer 5 minuten op het vuur staan en roer het af en toe door.
- Snijd vervolgens de paprika en courgette in stukjes en voeg die toe aan de pan.
- Laat dit wederom 5 minuten pruttelen.
- Voeg 600 ml water en het bouillonblokje toe.
- Laat dit tien minuten koken en roer het af en toe goed door.
- Nu ga je met de staafmixer door de massa heen tot het een vloeibaar geheel wordt.
- Voeg een snufje paprikapoeder, kerriepoeder en Italiaanse kruiden toe en roer die door de soep.
Eetsmakelijk!
Heb jij weleens pompoensoep gemaakt?
[dot_recommends]
Ooit één keer, de soep werd prachtig opgediend in een uitgeholde halve pompoen en….was niet te eten vies. De gastheer- en dame waren zo trots op hun soep dat ik niet anders kon dan ‘em netjes opeten brrrr.
Aaah, dat had ik dus ook een keer. Maar deze is echt heel lekker!
Ik denk dat ik dat wel een keer ga maken. Lekker!
Opslaan, echt een lekker recept 😀
Ik heb nooit pompoensoep op deze manier gemaakt, lijkt me wel lekker!
Doen, hoor! 🙂
Voor hoeveel personen is deze soep? En hoeft er geen aardappel door om het te binden?
2 personen! En nee, dit is alles wat erin gaat 🙂
I looove pompoensoep. Heb het nog nooit op deze manier gemaakt, ik hou altijd van veel verse kruiden en een beetje spicy.
I looooove verse kruiden. Gebruiken wij ook overal voor!
Wat voor soort pompoen heb je gebruikt, en hoe groot (zwaar ) moet die zijn?
Om eerlijk te zijn, weet ik dat niet meer… Niet zo slim om dat niet op te schrijven, sorry!