RECEPT | Gezonde(re) appeltaart muffins!

appeltaart muffins

Een paar weken geleden probeerde ik speltmuffins te maken. Super gezond, gevuld met heerlijk fruit en… super smerig. Na twee happen eindigden alle lieve muffins in de prullenbak. Gelukkig kreeg ik een dag later een mailtje van Inge. Inge plaatst super lekkere (en gezonde) recepten op haar blog, De Bakparade en speciaal voor Bye Bye Buikje wilde zij wel een gezond recept uitproberen.

Het resultaat? Gezonde(re) appeltaart muffins mét speltmeel. En ze zien er SUPER lekker uit. Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen?

Ik kan Inge wel zoénen. Vandaag voor jullie het recept! Enne… vanmiddag ben ik in de keuken te vinden!

Inge, vertel!

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik ben dol op de oer Hollandse appeltaart. Helaas is dat natuurlijk niet zo BBB-proof. Daarom maakte ik speciaal voor de lezers van Marieke een BBB verwante appeltaart muffin: weinig suiker, veel vezels en zeker ook niet onbelangrijk: portion control. 

En speciaal voor de mensen die absoluut niet kunnen bakken? Dit is super makkelijk te maken! Je hoeft alleen af te wegen en te roeren! En je kan het natuurlijk aanpassen naar je zin. Houd je niet van rozijnen? Je kan ook gedroogde abrikozen gebruiken of een handje nootjes.

Ingrediënten:

Voor 6 muffins

  • 50 g speltmeel (of volkorenmeel)
  • 50 g havermout
  • 1 tl koekkruiden (of kaneel)
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 g appelmoes
  • 1 appel, ¾ geraspt en ¼ in dunne plakjes
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el chiazaad of lijnzaad
  • 50 g rozijnen en gedroogde appel in stukjes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet 6 papieren vormpjes in een muffinvorm.
  2. Meng het speltmeel, de havermout, het bakpoeder en de koekkruiden in een grote kom.
  3. Meng in een andere kom de appelmoes, geraspte appel, bruine suiker en het chiazaad.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge totdat alles netjes gemengd is.
  5. Schep de rozijnen en appel door het beslag.
  6. Schep de 6 vormpjes vol met het beslag en leg er 2 plakjes appel bovenop. Bestrooi de muffins met een beetje extra kaneelsuiker.
  7. Bak de muffins 20 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

Super bedankt voor het delen, Inge! Enne, vergeten jullie niet even op haar blog te kijken?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

9 thoughts on “RECEPT | Gezonde(re) appeltaart muffins!

  1. Kan ik voor 12 muffins het recept gewoon maal 2 doen? Of kloppen de verhoudingen dan niet meer? In plaats van basterdsuiker, gebruik ik kokosbloesemsuiker 🙂 Oh ja, zijn de muffins in te vriezen?

    1. Ja hoor, dan doe je gewoon alles x2. Invriezen durf ik je niet te vertellen, maar in een goed afgesloten doos zijn ze wel een paar dagen houdbaar, hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *